Frukostmöte på Särna Camping

Publicerad: 16 februari 2023 Uppdaterad: 1 mars 2023

Den 15 februari hölls frukostmöte på Särna Camping. Ett 20-tal besökare var på plats och ett 15-tal följde frukosten via nätet. Du kan se frukostmötet i efterhand.

Christy Eriksson på Saint & Co samt Frida Torsein

Allra först, hälsade näringslivssamordnare Frida Torsein alla välkomna till frukostmötet. Frukostmötena är ett samarbete mellan Företagarna och Älvdalens kommun.

Först ut var Stefan Nordin, ordförande för Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön. Stefan berättade om de förmåner som är förenat med ett medlemskap i Företagarna. Stefan passade även på att ge blommor och några uppskattande ord till Frida Torsein, som slutar som näringslivssamordnare den 22 februari. Stefan berättade även om att det är hög tid att nominera Årets Företagare Länk till annan webbplats. och Årets Nyföretagare Länk till annan webbplats. i Älvdalens kommun.

Efter Stefan var det dags för Martin Forslund på Nordea. Martin har upprättat ett samarbete med PI fastighetsförmedling. Det samarbetet innebär att Nordea kommer att ha öppet för bokade besök i PIs lokaler när de inte är där. Martin efterfrågar nu dialog för att få till dessa besök så bra som möjligt. Du kan kontakta Martin via mejl med förslag, idéer och frågor. Martin tipsar också om en film som visar hur de digitala rådgivningarna Länk till annan webbplats. som Nordea också erbjuder ser ut.

Christer Nilsson som är butikschef på Coop Särna var näste man på tur. Han berättade om att Bankomat är på gång med en uttagsautomat i Coops butiker. Det är en sista pusselbit som fattas men den har kommunen för avsikt att bidra med. Christer berättade även om Coops app för företagskunder som förenklar handlandet. Mer information om det får du på Coop i Särna.

Christy Eriksson, som driver Saint & Co passade på att berätta om sig själv efter Coops dragning. Christy flyttade till Särna för fyra år sedan från Hawaii. Företaget startade hon för ungefär två år sedan. Saint & Co är en inredningsbutik i Särna. I sortimentet finns både inredningsdetaljer, blommor och till sommaren även ett café med våfflor och kaffe. Passa på att besöka butiken i Särna som ligger bredvid Coop och mitt emot kyrkan. Om inte annat, besök Saint & Cos facebooksida Länk till annan webbplats..

Stefan Nordin, ordförande Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön

Särnamatchen som går av stapeln nu i helgen berättade Sven Larsson på Särna SK om. Han berättade om de samlade gemensamma krafterna som arbetar för att få till detta evenemang i helgen. Det är både föreningar och företag som är engagerade i detta event. På lördagen går själva Särnamatchen på hockeyrinken med start klockan 16. Efter den matchen är det bankett i Buskoviusskolans aula och där är det Lena's kök och bar som står för maten. Efter banketten kan de som vill gå vidare till Särna Camping för lite "After Hockey".

Kristin Haga, som är ny enhetschef på Samhällsenheten på Älvdalens kommun presenterade sig. I Kristins enhet finns förutom näringslivskontoret även trafik, gata och park, miljö, plan och bygg samt mark och exploatering bland annat.

Efter Kristin var det dags för Daniel Nilsson som berättade om arbetet med skola-näringsliv där det just nu finns möjligheter att anmäla sig som företagsfadder till en skolklass på någon av skolorna i Älvdalen. Kontakta Daniel för detta.

Näst sist för dagen var den kommuninformation som brukar komma mot slutet av frukostmötet. Frida Torsein drog kort information om det anstånd med skattebetalning Länk till annan webbplats. som varit på förslag. Det kan innebära att man kan ansöka om anstånd i upp till ett år. Detta är för att bidra till att minska trycket med ökade kostnader för företag. Livsmedelsverket driver just nu även ett arbete som ska vara klart under 2024 som innebär att riskklassningarna för livsmedelsanläggningarna ska göras om. Det kan komma att innebära färre tillsyner, beroende på vilket riskklassning man får.

Peter Egardt summerade frukostmötet och berättade bland annat om den insats som kommunen vill bidra med för att få till Bankomats etablering i Särna. Peter berömde även det goda arbete som både företag och föreningar gör i Särna.

Senast uppdaterad: 1 mars 2023