Särna revysällskap tilldelas årets kulturpris

Publicerad: 17 maj 2023

De sprider musik, humor och glädje. För det tilldelas Särna revysällskap årets kulturpris. Stort grattis och tack för alla shower!

Särna revysällskap är årets Kulturpristagare i Älvdalens kommun. På bilden representerade av Bertil Jansson, Lenita Hahlin, Gun Spånberg och Astrid Schedvin som uppvaktas med blommor av kommunalrådet Peter Egardt. Foto Nisse Schmidt

Särna revysällskap är årets kulturpristagare. På bilden representerade av Bertil Jansson, Lenita Hahlin, Gun Spånberg och Astrid Schedvin som uppvaktas med blommor av Peter Egardt, kommunalråd. Foto Nisse Schmidt

Särna revysällskap är en unik ensemble med stort engagemang för hembygden. De tilldelas årets kulturpris för deras arbete med att sprida musik, humor, glädje och show till befolkningen ända sedan i mitten på 50-talet. Sedan början på 90-talet har Gunder Eriksson och Randi Sandmon varit eldsjälar och författat manus och skrivit musik.

Särna revysällskap har bjudit på många revyer under åren. Under fjolåret sattes en stor musikal upp ”Resan till Ulliga bergen” med fyra nästan utsålda föreställningar. Just nu har de en teater- och musikalgrupp för barn och unga. I ensemblen finns eldsjälar som varit med sedan starten och här trivs gammal som ung.

Varje år delar Älvdalens kommun ut ett kulturpris för att visa uppskattning, ge uppmuntran och stöd till utmärkta insatser inom kulturområdet. Under februari och mars kan alla som vill lämna förslag på vem man vill se som kulturpristagare. Därefter beslutar kommunstyrelsen vem av de nominerade som ska få priset. För att ta emot kulturpriset behöver personen eller personerna vara bosatta i eller ha anknytning till Älvdalens kommun.

Senast uppdaterad: 17 maj 2023