Årets nyföretagare och företagare i Älvdalens kommun 2022

Publicerad: 14 juli 2023 Uppdaterad: 18 juli 2023

Varje år delar Älvdalens kommun ut pris till årets nyföretagare. Den här gången var det Idre Ren AB och Mattias Jonsson som tilldelades priset. På företagarmiddagen under Idreyran korades också vinnarna i kategorierna Årets företagare och Årets unga företagare. Stort grattis till er!

Priset för Årets Nyföretagare delas ut av Älvdalens kommun och utmärkelsen är för föregående år, så i år korade vi för 2022. Den som tilldelades priset var Mattias Jonsson som driver företaget Idre Ren AB.

Nomineringen för Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2022

Mattias har i en krympande och komplicerad bransch (inom rennäringen) hittat nya vägar att verka, samtidigt som han bevarar det traditionella. Han förädlar och distribuerar viltkött i både närområde och i storstadsregionerna, utbildar i slakt och styckning, samt föredrar och guidar om renen, rennäringen och hur det är att leva som same idag. Han bidrar därmed stort i kunskapsspridning till besökande gäster från hela Sverige och genom sin positiva approach bygger han goda relationer mellan rennäring/samekultur i Älvdalens kommun med omnejd. Hand i hand med detta har han format en affärsmässig framgångsrik modell kring samspelet mellan kunskapsspridandet och företaget i sig.

Motiveringen till Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2022

Mattias har visat på en sann entreprenörsanda genom att utveckla företaget Idre Ren på ett föredömligt vis både ekonomiskt och genom innovativa samarbeten. Genom sin verksamhet skapar Mattias kontaktytor där målgruppen kan ta del av den samiska kulturens traditioner och kunskaper. Du är en sann förebild och vi önskar dig ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten.

Förutom Årets nyföretagare så korades även årets företagare (Företagarna Älvdalens pris): Renbiten AB, Peter och Helena Andersson, samt Årets unga företagare (Företagarna Älvdalens pris): Grövelsjöns fjällbageri, Maxime Kindlund.

Senast uppdaterad: 18 juli 2023