Vad tycker du om startsidan på alvdalen.se? 

Publicerad: 31 januari 2023

Det är viktigt för oss att det är enkelt för webbesökare att redan på startsidan hitta rätt information, genvägar och länkar. Därför vill vi veta vad du som webbesökare tycker om den nuvarande startsidan. Hjälp oss genom att besvara en kort enkät.

Skärmbild av Älvdalens kommunwebbs startsida

Enkäten med frågorna kommer att ligga ute på alvdalen.se och kommunens Facebooksida under två veckor från 31 januari till 13 februari 2023. Det finns även möjlighet att svara på frågorna i pappersform på biblioteken. Där finns tillgång till dator för den som inte besöker kommunens webbplats så ofta och som vill bilda sig en egen uppfattning om startsidan för att kunna tycka till. 

-När vi fått in alla enkätsvar kommer vi på kommunikationsenheten att gå igenom svaren. Vi kommer att titta på lösningar som bäst stämmer överens med de inkomna önskemålen. Förhoppningsvis kan vi presentera en ny fräsch startsida redan under våren, säger Lotta Andersson som är kommunikatör i Älvdalens kommun. 

På startsidan finns i dag en sökruta och en utfällbar navigationsmeny som hjälper dig att hitta den information du behöver för att utföra ditt ärende. Där finns också genvägar eller länkar till e-tjänster och till de mest populära sidorna. För dig som vill ha aktuell information finns en lista med de senaste nyheterna och de aktuella evenemangen i kommunen.  

-Det finns alltid behov av att se över design och funktionalitet på en webbplats och eftersom startsidan ofta är det första besökarna kommer till vill vi fråga vad de tycker är viktigt och vad de förväntar sig att hitta direkt, berättar Lotta.

Den nuvarande webbplatsen alvdalen.se utvecklades tillsammans med Mora, Orsa och Vansbros kommuner i början av 2019. Nu fyra år senare vill vi återigen veta vad du som besökare tycker är viktigast att snabbt hitta på startsidan. 

Senast uppdaterad: 31 januari 2023