Vill du baka i vedeldad ugn?

Publicerad: 29 december 2022

I den murade bakugnen i Kyrkbyns bagarstuga i Älvdalen har det gräddats många kavelgrisar genom åren. Vill du ha tillgång till en traditionell vedeldad ugn för storbaket är du välkommen att hyra bagarstugan.

Kavelgris som gräddas i vedeldad bakugn.

Kavelgris, ett traditionellt bröd som bakas i Älvdalen och gräddas i vedeldad ugn eller på häll. Foto: Verf Lena Egardt.

Det är Älvdalens kommun som äger bagarstugan, som byggnaden kallas. Från början höll Kyrkbyns väv- och bagarförening till i lokalen som ligger i centrala Älvdalen. Så småningom flyttade Älvdalens vävförening till Kåtilla bystuga medan bagarföreningen fortsatt höll till i lokalerna tills föreningen upphörde. Bagarstugan finns dock kvar, nu mer i kommunens regi och den går bra att hyra för den som vill baka. Förutom den traditionella vedeldade bakugnen finns här även ett antal eldrivna stekhällar, som komplement eller om man vill baka utan att elda.

Hyr bagarstugan

Sedan hösten 2022 är det till kommunen du vänder dig om du vill hyra bagarstugan. Du hittar mer information om bagarstugan och om hur du gör för att boka den via länken under mer information nedan.

Välkommen med din bokning!

Senast uppdaterad: 29 december 2022