Succéserien Bonusfamiljen blir film och spelas in i Särna, Särnaheden och Grövelsjön

Under några dagar har teamet bakom den nya filmen ”Länge leve Bonusfamiljen” varit i norra kommundelen för att reka inför filminspelningen som kommer att ske i februari.

Vinterklädd kvinna står utomhus. Snöklädda berg syns i fjärren. En isbelagd sjö och en kyrka syns i bakgrunden.

Produktionsledare för inspelningen av filmen "Länge leve Bonusfamiljen", Anna Carlsten, med Särnasjön i bakgrunden.

Den populära TV-serien Bonusfamiljen som vi har kunnat se både på SVT och Netflix blir nu, till mångas glädje, även långfilm. Delar av filmen utspelar sig i fjällmiljö och inspelningsplatserna blir i norra Dalarna.

Anna Carlsten är producent på FLX, produktionsbolaget som gör Bonusfamiljen. Hon och hennes filmteam har varit runt på de tilltänkta inspelningsplatserna för att reka och planera inför vinterns filminspelningar.

Vi har blivit mycket väl bemötta av lokalbefolkningen, säger Anna under ett lunchstopp i Särna. Vi känner redan nu att vi har invånarnas stöd och hjälp i vårt arbete.

Filmen, som regisseras av Felix Herngren, är en samproduktion med SVT, SF Studios och Film i Dalarna. Film i Dalarna går in med ett finansiellt stöd, något som Anna vill uppmärksamma.

Vi är glada för samarbetet med Film i Dalarna och tacksamma för att de har valt att stötta den här produktionen, säger Anna Carlsten innan hon hoppar in i en av filmteamets två minibussar för fortsatt rekognosering i vårt vackra vinterlandskap.

Biopremiär för filmen ”Länge leve Bonusfamiljen” planeras till december 2022.

Senast uppdaterad: 21 december 2021