Biblioteket i Älvdalen byter hyllor

Älvdalens bibliotek, som nyligen fick utmärkelsen Årets bibliotek 2021, ökar i popularitet och nu behöver biblioteket i Älvdalen byta hyllor för att kunna tillgänglighetsanpassa och för att ge plats åt fler böcker.

En kvinnlig bibliotekspersonal står bland hyllor och kartonger med böcker inför ett byte av hyllor på biblioteket.

Linda Grannas och hennes kollegor förbereder inför leverans av nya och mer ändamålsenliga bokhyllor. Linda är kommunens skolbibliotekarie.

Personalen har bråda dagar med att hinna plocka ur alla böcker och sortera dem i kartonger för att vara redo när de nya hyllorna levereras.

Bibliotekschef Karin Rytter berättar:

Ja, det stämmer att vi behöver plats för fler böcker, men hyllorna som vi får nu är även mer ändamålsenliga och tillgänglighetsanpassade. De gamla bokhyllorna var konstruerade så att vissa av våra besökare inte kunde nå böckerna, både böcker längst ned vid golvet och de högst upp.

De nya hyllorna har hjul, vilket gör att de är mer flexibla samt att de inte har hyllor i nivå med golvet utan hyllorna är placerade lite högre upp.

Under bytet, som sker mellan den 7 december och 18 januari, kommer biblioteket att hålla stängt, men Meröppetkunder kan hämta sina reserverade böcker som vanligt.

För Digitalhjälpen är det under perioden endast tidsbokning som gäller. För att boka en tid ringer du Peter Friebel på telefon 0251-312 87 eller skickar e-post till peter.friebel@alvdalen.se

Vi ser fram emot att få välkomna alla våra besökare igen efter den 18 januari, då till ett ännu mer användarvänligt bibliotek. Vi passar också på att önska våra kunder en riktigt god jul och ett gott nytt år, avslutar Karin Rytter.

Senast uppdaterad: 10 december 2021