Imponerande utställning om Älvdalens historia

I år är det 50 år sedan tre kommuner blev en. Vid ett tidigare jubileum, då Älvdalen fyllde 400 år, utlystes en teckningstävling. Teckningarna från årskurs två på Älvdalsskolan 1986 ställs nu ut i kommunens kontaktcenter.

Två kvinnor står framför en teckning som är en del av en utställning om Älvdalens historia

Lena Norin och Birgitta Andersson rekommenderar dig att besöka utställningen om Älvdalens historia

I utställningen på kommunhuset skildras Älvdalens historia från stenåldern fram till mitten av 1980-talet med hjälp av teckningar gjorda av Birgitta Anderssons elever. Birgitta har under alla år som lärare på Älvdalsskolan sparat elevernas arbeten. Lena Norin, Birgittas syster, kom med förslaget att till 50-årsjubiléet visa upp de fina teckningarna. Birgitta nappade på idén och under hela sommaren finns utställningen till allmän beskådan i kommunens kontaktcenter.

Birgitta uppmanar dig att besöka utställningen.

Det är fantastiskt fina teckningar gjorda av mina elever som då gick i årskurs två. Nu är de barnen strax över 40 år och har kanske i sin tur barn som säkert skulle tycka att det var intressant och roligt att titta på teckningarna som mamma eller pappa har gjort.

Teckning gjord av barn till utställningen Älvdalens historia.

Självporträtt av de elever som ritad teckningarna om Älvdalens historia.

För dig som vill lära dig mer om kommunens historia finns flera intressanta artiklar i magasinet Happy Älvdalens 50-årsspecial. Där kan du läsa om när och hur Idre och Särna kom att höra till Sverige, du kan läsa om kommunsammanslagningen för 50 år sedan och i en artikel berättas om kommunens olika språk.

Senast uppdaterad: 21 juni 2021