Ny skolchef

Det blir Anna-Karin Olsson som tar över som skolchef efter Lars Lisspers. Anna-Karin kommer närmast från uppdrag i Orsa och Mora och tillträder tjänsten den 19 april.

Bild på en kvinnas ansikte, blivande skolchef i kommunen.

Anna-Karin Olsson

Anna-Karin var en av många som sökte tjänsten som skolchef i kommunen. Det var flera mycket bra kandidater till tjänsten, men att valet föll på Anna-Karin förklarar kommundirektör Stefan Linde så här:

Anna-Karin har en stor bredd i sin kunskap och en erfarenhet inom många kommunala verksamheter. Anna-Karin kommer att tillföra mycket till sin blivande förvaltning och till kommunens ledning. Anna-Karin har en erfarenhet av att arbeta på högsta ledningsnivå i en kommun.

Anna-Karin Olsson ser fram emot att börja sin anställning som skolchef. Hon har erfarenhet av att leda och för henne är respekten för andra människor och deras kompetens och erfarenhet en av hörnstenarna som kännetecknar hennes ledarskap.

Jag gillar att arbeta i team och anser att alla delar är lika viktiga men att man har olika funktioner att fylla i teamet. Som chef och ledare vill jag vara en god förebild och leva som jag lär. Det är inte det jag säger som ledare som är viktigast utan också det jag gör, säger Anna-Karin.

Under en period går Anna-Karin parallellt med Lars Lisspers, vilket möjliggör en överlämning från avgående till pågående chef, vilket underlättar chefsbytet.

Lars, som har haft uppdraget som skolchef i Älvdalens kommun under de senaste sju åren, slutar sin tjänst den sista april och börjar därefter som skolchef i Vansbro. Vi önskar honom lycka till och hälsar Anna-Karin Olsson varmt välkommen till oss.

Senast uppdaterad: 9 april 2021