Fortsatt smitta inom kommunens verksamheter

Vi kan se en fortsatt smittspridning inom våra olika verksamheter i kommunen. Nu har även medarbetare inom omsorgen testats positivt för covid-19. Vi arbetar tillsammans med smittskydd Dalarna för att minska risken för vidare smittspridning.

Maria Särnblad som är medicinskt ansvarig sköterska i Älvdalens kommun står vid sitt skrivbord

Maria Särnblad som är medicinskt ansvarig sköterska, MAS, i Älvdalens kommun.

En kontinuerlig dialog förs med smittskydd Dalarna och smittspårning kommer att ske inom omsorgen. De personer det berör har kontaktats eller kommer att kontaktas av personerna själva eller av regionens smittspårare.

Vi har riktlinjer för hur vi ska hantera misstänkt eller konstaterat smittade personer inom våra omsorgsverksamheter, det gäller både personal och brukare. Som grund finns våra utarbetade rutiner för hygien och användande av skyddsutrustning, säger Maria Särnblad som är medicinskt ansvarig sköterska i Älvdalens kommun.

Kommunen arbetar på många sätt för att bromsa smittspridningen. Bland annat begränsar vi tillgången till våra allmänna lokaler och ser till att de som kan jobbar hemifrån. Naturligtvis ska alla stanna hemma vid minsta symtom.

Om vi ska kunna fira en någorlunda vanlig jul måste alla och envar ta sitt ansvar och hjälpa till att få stopp på smittan. Det vi gör nu påverkar hur det ser ut om en månad då vi närmar oss jul- och nyårshelgen och kanske en ledighet som vi har sett fram emot, säger Mariana Resar Bogg som är stabschef i Älvdalens kommun.

Skärpta lokala allmänna råd i Dalarna

Utöver de allmänna råden ska vi som bor och vistas i vårt län även följa de skärpta lokala allmänna råden för Dalarna.

  • Gör bara nödvändiga resor
  • Håll dig undan miljöer med många människor
  • Gå inte på möten, konserter eller idrottsaktiviteter
  • Var bara nära människor som du bor ihop med

Fortsätt även att:

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händerna, ofta och noggrant
  • Stanna hemma vid minsta tecken på att du är sjuk
  • Testa dig vid minsta symtom
Senast uppdaterad: 20 november 2020