Ändrade rutiner och öppettider till följd av skärpta lokala allmänna råd

Bibliotek, sim- och ishallar anpassar sina verksamheter och ändrar rutiner och öppettider till följd av de skärpta lokala allmänna råden för Dalarna. Här ser du vad som gäller.

Sim- och ishallen i Älvdalen

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Dalarnas smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa de allmänna råden för Dalarna för att minska den ökande smittspridningen i länet. De skärpta lokala allmänna råden Länk till annan webbplats. gäller fram till och med den 10 december 2020. Om det behövs kan tiden förlängas.

För att minska risken för smittspridning och följa de skärpta lokala allmänna råden behöver vi anpassa våra rutiner och öppettider. Det här gäller:

Biblioteken

Biblioteken kommer att ha öppet enligt ordinarie tider. Som extra försiktighetsåtgärder kommer du att kunna få böcker levererade utanför. Vi minskar också ner på antalet sittplatser och max två personer får samtidigt vara i tidningshörnan. Du behöver också förboka studieplatser. Tillsvidare kommer vi heller inte kunna bedriva någon programverksamhet.

Meröppet kommer att vara öppet som vanligt. Tänk på att du som låntagare alltid har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridningen.

Simhallar

Simhallen i Älvdalen håller stängt på helgerna. På vardagarna är det ordinarie öppettider som gäller. Däremot är bubbelpool och bastu stängda. Cafeterian kommer inte att kunna tillreda och servera mat som hamburgare, toast, pannkaka eller liknande. Antalet sittplatser begränsas också.

Särna simhall kommer att ha öppet ordinarie tider. Däremot är bastun stängd även här.

Ishall

Älvdalens ishall håller öppet som vanligt under vardagarna, men begränsar tiden för allmänhetens åkning på lördagar och söndagar till klockan 10.00-14.00.

Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar kommer att hålla öppet för alla barn och ungdomar. Ordinarie öppettider gäller.

Musikskolan

Musikskolan fortsätter sina aktiviteter för barn födda -05 och senare.

Senast uppdaterad: 14 november 2020