Ny energi till kommunens anställda

Kommunen erbjöd alla sina anställda att delta i Sveriges roligaste lagtävling, Korpen Challenge, för att få in lite ny energi och glädje efter en tung period.

En grupp friluftsklädda personer på en höstvandring längs Kungsleden.

”Älvdalens Topplag” med medarbetare från Tallbackens äldreboende vandrandes längs Kungsleden. Från vänster ser vi Emma Westerling, Birgitta Andersson, Marie Nyström, Helena Persson, Susanne Axelsson, Lina Nykvist, Annelie Rytter. Saknas på bilden gör Inger Persson.

Responsen lät inte vänta på sig. Ungefär 240 medarbetare i 34 lag tävlar nu om titeln svenska mästare i motion. Och det här är verkligen en motionsutmaning som passar alla!

Den 14 oktober drog Korpen Challenge igång och pågår till och med den 25 november. Lagen består av 6–10 personer och det fiffiga med tävlingen är att ALL aktivitet räknas. Oavsett om det handlar om att cykla, yoga, jobba i trädgården, spela padel, skotta snö, kicka boll eller vandra så registrerar deltagarna sina aktiviteter i en app.

Ett av lagen heter ”Älvdalens Topplag” och vi frågar ett par av lagmedlemmarna var namnet kommer ifrån?

Vi jobbar alla högst upp på Tallbackens äldreboende, våning 4. Därav lagets namn.

Vad fick er att anmäla er till Korpen Challenge?

Vi peppade varandra och kände att det kunde vara en kul grej.

Vad har laget för strategi?

Laget gick ut hårt och låg under en period mycket bra till, men strategin är att alla deltagare drar sitt strå till stacken och man gör det man hinner och orkar utan tvång.

Vilka olika slags aktiviteter har ni valt?

Det blir mycket trappträning på jobbet, säger båda två och skrattar.
Övriga aktiviteter är vitt skilda och alla gör olika saker efter intresse och förmåga. Exempel på aktiviteter inom gruppen är ridning, hundpromenader, löpning och hushållsarbete.

Båda är överens om att utmaningen inspirerar till att anstränga sig lite mer än man vanligtvis skulle göra.

Gör ni mycket tillsammans som lag eller blir det mer individuella aktiviteter?

Det blir mest individuella aktiviteter. Vi har så olika arbetstider att det är svårt att göra lagaktiviteter, men vi har koll på varandra på ett bra sätt genom appen.

Hur har det gått hittills?

Vårt lag ligger i skrivande stund på 24:e plats, vilket vi är mycket nöjda med. Målet är att ha roligt, må bättre och förhoppningsvis inte komma sist.

Förutom att kommunen betalar för deltagandet kommer det också att bli utlottningar av några mindre vinster under tävlingens gång. Utmaningen hjälper till att skapa en härlig lagkänsla och på köpet får medarbetarna bättre kondition, styrka och de kommer att må bättre. Tävlingen är dessutom ett bra sätt att komma igång efter det här årets hemmajobbande och sociala distansering.

Senast uppdaterad: 21 oktober 2020