Fler Infopoints i kommunen

I Älvdalens kommun har nu fyra företag genomgått utbildning och blivit certifierade Infopoints. Det är Älvdalens Camping, Hedgården Rum & Frukost, Älvdalens Hotell och STF Grövelsjöns Fjällstation.

Skärmdump som visar en karta med InfoPoints i Dalarna, bilder och länkar till InfoPoints i Älvdalens kommun

På Visit Dalarnas webbsida hittar du information om InfoPoints

Visit Dalarna ser ett förändrat kundbeteende och utvecklar sin verksamhet efter hur turister söker information. Allt fler hämtar information och bokar digitalt idag. Fysiska besök på turistbyråer i Dalarna har minskat de senaste åren och för att möta de nya behoven av turistinformation utökas antalet Infopoints.

Visit Dalarna välkomnar fler företag att bli Infopoints. Redan nu pågår en dialog med ytterligare företag i kommunen som har visat intresse av att genomgå utbildningen.

Genom Infopoints kan vi tillsammans med besöksnäringen stärka bemötandet och värdskapet vilket vi hoppas ska resultera i att turister stannar lite längre och spenderar lite mer, säger Malin Ahlsén Gahns, som ansvarar för implementeringen av Infopoints i Dalarna

Älvdalens turistbyrå stängde den 30 april och snart stänger även Idre Turistbyrå för gott. Sista dagen för öppethållande är den 11 september.

Förutom att kontakta en Infopoint kan du som besökare eller besöksnäringsaktör få hjälp via Visit Dalarnas Call Center. Där får du service via telefon, mejl och sociala kanaler. Öppettiderna är måndag till fredag 09.00 -17.00. Visit Dalarnas CallCenter. Länk till annan webbplats.

Har du frågor gällande turistbyråer och Infopoints går det bra att kontakta Malin Ahlsén Gahns på Visit Dalarna. Du når henne på telefon 010-600 29 34.

Senast uppdaterad: 10 september 2020