Vi firar nationaldagen digitalt i år

Det traditionella nationaldagsfirandet i Idre, Särna och Älvdalen uteblir i år. Detta för att undvika stora folksamlingar och minska risken för smittspridning.

Fyra dräktklädda ungdomar på gammelgården i Särna.

Trevlig nationaldag önskar från vänster Amelia, Marika, Emil och Linnea.

Som ett alternativt firande deltar unga representanter för Älvdalens kommun med en filmad hälsning som en del av Länsstyrelsens digitala nationaldagsfirande från residenset i Falun.

Programmet börjar klockan 10.00 och innehåller bland annat högtidstal från landshövding Ylva Thörn, musikinslag och kommunhälsningar från länets kommuner.

Så tittar du

Programmet startar klockan 10.00 den 6 juni och sänds genom Länsstyrelsens YouTubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kommer även kunna titta på firandet från Länsstyrelsen Dalarnas webbsida Länk till annan webbplats..

Från klockan 14.00 samma dag kommer programmet också att ligga med i Dalavisions rullande programslinga. Dalavision är en lokal Tv-kanal som når ut till de hushåll som får sin Tv-sändning via Telia, Com Hem och Sappa.

Sändningen läggs också ut i efterhand ut på Länsstyrelsens Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Porfyrmuséet

Porfyrmuséet som brukar vara en del av Älvdalens nationaldagsfirande håller öppet på nationaldagen. För att undvika trängsel blir det inga guidade visningar. Personalen håller också koll så att det inte blir för många besökare samtidigt inne i lokalerna. Det kan eventuellt innebära en stunds väntetid utanför.

Öppettiderna är klockan 10.00 till 15.00 och det är fri entré.

Vi uppmanar alla som har en flaggstång att hissa den svenska flaggan på lördag, nationaldagen till ära.

Svensk flagga som vajer i vinden.

Hissa gärna flaggan på Sveriges nationaldag den 6 juni.

Senast uppdaterad: 4 juni 2020