Lägergården i Mellbystrand

Kommunens lägergård i Mellbystrand kan hyras veckovis av föreningar, kommunala verksamheter och slutna sällskap från Älvdalens kommun. Inför sommaren 2023 tar vi in önskemål om vecka till och med 5 mars för att sedan lotta ut veckorna.

Lägergården Kolonin i Mellbystrand

Lägergården i Mellbystrand i Laholms kommun på västkusten, även kallad kolonin, var tidigare en barnkoloni för barn från Älvdalens kommun. Lokalerna används fortfarande främst under sommarmånaderna. Närheten till den kilometerlånga sandstranden gör Mellbystrand till ett mycket populärt semesterställe för Älvdalens kommuns invånare.

Hyr Mellbystrand 2023

Inför sommaren 2023 tar vi in önskemål om vecka för att sedan lotta ut veckorna. Det går att önska upp till tre alternativa veckor. Sedan sker lottdragning bland inkomna önskningar. Blir er önskan dragen blir ni kontaktade av oss.

Lämna önskemål om vecka här

Det går också bra att kontakta kontaktcenter för hjälp via telefon 0251-313 00.

Lämna önskemål senast 5 mars

Formuläret för att lägga in önskemål ligger öppet till och med söndag 5 mars 2023.

Kolonin hyrs veckovis med bytesdag på lördagar. Du behöver vara folkbokförd i Älvdalens kommun för att hyra anläggningen. Priset är 30 000 kronor per vecka.

I första hand hyrs kolonin ut för kolloverksamhet, i andra hand för kommunala verksamheter och i tredje hand för slutna sällskap. Endast ett slutet sällskap åt gången får nyttja lokalerna. Sällskapsdjur är inte tillåtna. Det är inte heller tillåtet att campa, det vill säga att ställa upp husvagn, husbil eller att sätta upp tält på gården.

Rumsfördelning och faciliteter

Totalt finns det 34 bäddar i tio olika rum. 4 rum med 5 bäddar, 2 rum med 3 bäddar och 4 rum med 2 bäddar. Gemensamt kök, toaletter, tvätt och dusch. Utomhus finns en stor veranda med utemöbler. De stora gräsytorna har gott om plats för olika aktiviteter. Bland annat finns det två stora fotbollsmål och en slogbod.

Övrig information

För mer information om kolonin i Mellbystrand kan du kontakta Tomas Nord.

Senast uppdaterad: 19 januari 2023