Information om coronaviruset
Läget är allvarligt och nya skärpta allmänna råd gäller för alla som bor och vistas i Dalarna.

Lägergårdar

Kommunen har en lägergård i Mellbystrand i Laholms kommun på Västkusten som kan hyras veckovis av föreningar, slutna sällskap och större grupper från Älvdalens kommun.

Gräsmatta utanför lägergård med slogbod i Mellbystrand

Mellbystrand

Lägergården även kallad kolonin i Mellbystrand var tidigare en barnkoloni för barn från Älvdalens kommun. Lokalerna används fortfarande främst under sommarmånaderna. Totalt finns det 34 bäddar i olika rum, gemensamt kök, toaletter, tvätt och dusch. Utomhus är det stora gräsytor med gott om plats för olika aktiviteter. Bland annat finns två stora fotbollsmål uppsatta. Närheten till den kilometerlånga sandstranden gör Mellbystrand till ett mycket populärt semesterställe för Älvdalens kommuns invånare.

Kolonin i Mellbystrand kan hyras ut veckovis i första hand till kolloverksamhet, i andra hand kommunala verksamheter och i tredje hand slutna sällskap. Det är endast ett slutet sällskap åt gången som får nyttja lokalerna. Sällskapsdjur är inte tillåtna.

Bokning och prisuppgifter

I år 2020 finns möjlighet att hyra Mellbystrand veckovis från och med vecka 22 och framåt. Du behöver vara folkbokförd i Älvdalens kommun för att kunna boka anläggningen. För frågor om bokning och prisuppgifter kontakta Kontaktcenter.

Bokning kan ske från och med 12 februari 2020 klockan 08.00

Du bokar genom att ringa till Kontaktcenter på telefon 0251-313 00.

Det är först till kvarn som gäller!

Observera att du endast kan boka via telefon eftersom vi inte kan ta emot bokningar via till exempel e-post.

Det är bara möjligt att boka en vecka per samtal.

Övrig information

Vill du ha mer information om vår lokal i Mellbystrand kan du kontakta Tomas Nord.

Senast uppdaterad: 11 februari 2020