Film, musik och teater

Älvdalen har ett kulturutbud med något för alla åldrar. Här finns teaterarrangemang, musikunderhållning och biofilmer för stora och små.

Film

För den filmintresserade finns goda möjligheter att ta del av det senaste filmutbudet. I centrala Älvdalen finns Älvdalens biograf utrustad med modern bioteknik. Här visas biofilmer året runt. Varje skollov visas det film som är anpassad till barn och ungdomar. Läs mer om biografens filmutbud på bioguiden Länk till annan webbplats..

Musik

Musikintresset är stort inom kommunen. Ett rikt musikutbud erbjuds i kommunen året om med allt från musikfestivaler och konserter till små, lokala spelningar. För barn och unga finns Musikskolan som erbjuder undervisning till barn och unga. Varje år arrangerar musikskolan en eller flera konserter i sin lokal. Mer information hittar du på Musikskolans webbsida.

Teater

Varje år arrangerar olika föreningar flera olika musik och teaterföreställningar både för barn och vuxna. Håll utkik i evenemangskalendern för att hitta föreställningar. Kulturföreningen Welest Länk till annan webbplats. är en riksteaterförening som bland annat arrangerar Dalateaterns föreställningar. 

Senast uppdaterad: 6 mars 2024