• Älvdalens kommun klar med upphandling - flera lokala livsmedelsleverantörer till köken


  Träbord med lokala äpplen, bönor, lök och potatis.
  Älvdalens kommun har tillsammans med grannkommunerna Mora, Orsa, Vansbro och Malung-Sälen, gjort en gemensam upphandling kring livsmedel. Upphandlingen har gjort att fler lokala leverantörer har kunnat upphandlas.

 • Årskurs 7 och 8 återgår till undervisning på plats i skolan


  Övervåningen vid entrén i Älvdalsskolan med öppna ljusa ytor.
  Från och med måndag 10 maj studerar samtliga högstadieelever på plats i skolan. Beslutet har tagits i samråd Region Dalarnas smittskyddsenhet, då smittspridningen i Älvdalen har minskat.

 • Älvdalens bibliotek stängt för reparationsarbete


  Bokhyllor i biblioteket
  Det var i slutet av förra veckan som en takplatta lossnade från sitt fäste i taket och föll till golvet. Till följd av detta kommer biblioteket att hålla stängt tills vidare. Som tur var kom ingen människa till skada vid raset.

 • Utbrott av fågelinfluensa


  Två hönor tittar ut genom luckan från sitt röda hönshus
  Fågelinfluensa finns just nu i Sverige. Fågelinfluensa har en hög dödlighet och hög smittrisk bland fåglar och det är därför mycket viktigt att skydda sina tamfjäderfän mot smitta. Här har vi samlat länkar och information om bland annat smittläget.

 • Barnböcker på älvdalska till förskolan


  Två förskolepedagoger håller i var sin låda med böcker på älvdalska
  Välkända och omtyckta barnböcker har översatts till älvdalska inom projektet Wilum og Bellum. Nyligen levererade Emil Eriksson, barn- och ungdomssamordnare i projektet, 12 boklådor till samtliga förskoleavdelningar i Älvdalen.

 • En säker valborg – det här behöver vi tänka på


  Majbrasa
  Den 30 april tänder vi stora brasor och hälsar våren välkommen. Valborg är en tradition med djupa rötter som i år, likt så mycket annat, behöver anpassas efter den rådande coronapandemin. Här har vi samlat fem saker som vi behöver tänka på för att bidra till en säker valborg.

 • Årskurs 7 och 8 tillbaka till Älvdalskolan varannan dag


  Skåp med hänglås. I bakgrunden elever vid färgglada sittpuffar.
  Från måndag 26 april till fredag 7 maj (vecka 17 och 18) ska eleverna i årskurs 7 och 8 komma tillbaka till skolan varannan dag. Hela årskurs 9 fortsätter undervisningen enligt schemat i skolan som tidigare.

 • Eleverna i årskurs 9 på Älvdalsskolan återvänder till skolan


  Älvdalsskolans entré med orange konstverk i förgrunden.
  Från och med nästa vecka blir det undervisning på plats i skolan för årskurs 9 på Älvdalsskolan. Elever i årskurs 7 och 8 fortsätter med distansundervisning.

 • Sommarjobba i kommunen


  Bild
  Fram till och med den 30 april kan ungdomar födda -04 och -05 ansöka om feriejobb i kommunen.

 • Ny skolchef


  Bild på en kvinnas ansikte, blivande skolchef i kommunen.
  Det blir Anna-Karin Olsson som tar över som skolchef efter Lars Lisspers. Anna-Karin kommer närmast från uppdrag i Orsa och Mora och tillträder tjänsten den 19 april.