• Vägarbetet påverkar inte Vasaloppsveckan


  Trafikverket pausar vägarbetet längs Vasaloppsvägen under Vasaloppsveckan 23 februari till och med 3 mars.

 • Vasaloppsinvigning i Älvdalens kyrka


  Invigningen av Vasaloppets vintervecka i Älvdalens kyrka har blivit tradition. I år är det tionde gången som kommunen i samarbete med Vasaloppet, Älvdalens Församling och Älvdalens IF, skidor, arrangerar evenemanget kvällen innan Tjejvasan.

 • Bli en livräddare – inbjudan till föreläsning i suicidprevention


  Den 15 maj kan du lyssna till Marie Niljungs föreläsning Psykisk livräddning – bli en livräddare. En föreläsning som handlar om hur vi kan förhindra att en människa tar sitt liv, hur vi kan agera när någon mår dåligt och hur vi som medmänniskor kan göra stor skillnad. Föreläsningen ger även verktyg för att själv må bra.

 • Barnen på Gula villans förskola erbjuds plats på Höghol hösten 2024


  Gula villans förskola.
  Barnantalet i kommunen har minskat under en tid. Med anledning av det behöver vi göra anpassningar för förskolorna inför höstterminen 2024. De barn som är placerade på Gula villans förskola erbjuds därför placering på Höghols förskola från mitten av augusti.

 • Kommunstyrelsen i korthet 6 februari 2024


  Tisdagen 6 februari sammanträdde kommunstyrelsen. Här sammanfattar vi några av de ärenden som behandlades.

 • Preliminärt ekonomiskt resultat för 2023


  Årets resultat uppgår till 19,9 miljoner kronor vilket motsvarar 3,5 procent av skatteintäkterna. Det budgeterade resultatet för Älvdalens kommun 2023 var ett överskott på 5,7 miljoner kronor, vilket motsvarade 1,0 procent av de budgeterade skatteintäkterna jämfört med kommunens finansiella mål om 2,0 procent.

 • Idag firar vi samernas nationaldag


  Den 6 februari hissar vi den samiska flaggan, pyntar skolmatsalarna och serverar lokalt producerat renkött till barn, elever och de äldre för att fira samernas nationaldag.

 • Torbjörn blir tillförordnad förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen


  Nu är tillförordnad förvaltningschefen för Barn- och utbildningsförvaltningen utsedd och vi välkomnar Torbjörn Martinsson i rollen och till kommunen.

 • Vi gör det enklare att kontakta kommunen - nu med chattfunktion på alvdalen.se


  Älvdalens kommun tar ett steg framåt för att göra det smidigare och lättare att få svar på enklare frågor. Nu kan du chatta med en av våra kunniga kommunvägledare direkt på vår webbplats, alvdalen.se.

 • Gemensamt kompetensråd stärker samverkan kring kompetensförsörjning


  Den årliga industrinatten i Mora.
  Mora, Orsa och Älvdalens kommuner har skapat ett gemensamt kompetensråd för att samverka i de viktiga frågorna kring kompetensförsörjning. Här möts representanter från bland annat de lokala företagarföreningarna, skolledning på både gymnasie- och grundskolenivå samt näringslivskontor. Kartläggning av kompetensbehov och utbildningsmöjligheter samt ökad samverkan är några av insatserna som gjorts.