• Samernas nationaldag


  Den 6 februari är det Saemien åålmegebiejjie som är det samiska namnet på samefolkets nationaldag. Eajran sijte, som betyder Idre sameby på svenska, är den sydligaste samebyn i Sverige och verkar i kommunen.

 • Musik Groddis förlängs under vårterminen


  Musikinstrument som barnen använder i Musik Groddis.
  Musik Groddis är ett unikt musikprojekt som vänder sig till barn i åldrarna fem till sex år. Nu startar en ny grupp för barn som har ett extra stort intresse att hålla på med musik i alla dess former.

 • Vad tycker du om startsidan på alvdalen.se? 


  Det är viktigt för oss att det är enkelt för webbesökare att redan på startsidan hitta rätt information, genvägar och länkar. Därför vill vi veta vad du som webbesökare tycker om den nuvarande startsidan. Hjälp oss genom att besvara en kort enkät.

 • Två företag från Älvdalens kommun vinnare i Dalarnas Stjärngala


  Den 26 januari hölls Dalarna Business årligen återkommande Stjärngala. Varje år koras vinnare i sju kategorier. I år hade vi hela fem företag nominerade i fem av sju kategorier. Nu avslöjar vi vilka som kammat hem priserna.

 • Riksdagspolitikern Lars Isacsson på besök


  I fredags besökte socialdemokraten och riksdagsmannen Lars Isacsson Älvdalens kommun. Syftet med besöket var att diskutera angelägna frågor som berör kommunen och företagen.

 • Skolan uppmanar föräldrar och biblioteksbesökare att respektera förbudsskyltar utanför skolan


  Det råder förbud för motorfordon utanför Älvdalsskolan. Trots det är det många som använder infartsfickan för parkering och som av- och påstigningsplats. Nu går rektorn ut med en uppmaning att respektera förbudsskylten innan det händer en allvarlig olycka.

 • Välkommen till medborgardialog på Särnakontoret


  Särnakontoret från utsidan på sommaren.
  Vi vill veta vad du som har Särnakontoret som ditt närmaste kommunkontor tycker. Vad skulle du önska att vi kan hjälpa dig med, nu och i framtiden?

 • Hyr Mellbystrand i sommar


  Siluett av båt i solnedgången vid havet i Mellbystrand.
  Nu kan föreningar och större grupper hyra kommunens koloni i Mellbystrand igen. Uthyrning sker veckovis och nytt för i år är att alla som lämnar in önskemål till och med 5 mars har chans att hyra.

 • Så får du använda fyrverkerier under nyårsafton


  Fyrverkerier mot natthimmel.
  För många hör fyrverkerier till en del av nyårsfirandet. Här kan du läsa om hur du får använda fyrverkerier i Älvdalens kommun, när du behöver tillstånd från polisen och tips från brandkåren om hur du kan skapa ett säkrare fyrverkeri.

 • Vill du baka i vedeldad ugn?


  Kavelgris som gräddas i vedeldad bakugn
  I den murade bakugnen i Kyrkbyns bagarstuga i Älvdalen har det gräddats många kavelgrisar genom åren. Vill du ha tillgång till en traditionell vedeldad ugn för storbaket är du välkommen att hyra bagarstugan.