• Är du mellan 18 och 64 år och varken arbetar, studerar eller på annat sätt står utan ersättning?


  Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

 • Stort intresse för älvdalskan på språkkonferens i Tyskland


  Representanter från Älvdalens kommun och föreningen Ulum Dalska deltog i maj i en internationell språkkonferens i Mainz i Tyskland för att berätta om det älvdalska språket.

 • Fortsatt bra resultat för 2022


  Kommunen redovisar ett positivt resultat på 37 miljoner kronor 2022. Det är 25 miljoner kronor bättre än budget. Årets resultat för koncernen där kommunen och dess bolag (Norra Dalarnas Fastighets AB, Norra Dalarnas Lokaler AB samt Älvdalen vatten och avfall AB) uppgår till 41,1 miljoner kronor.

 • Mora, Orsa och Älvdalens kommuner byter lärplattform


  Under hösten 2023 byter vi till lärplattformen Meitner för förskola och fritids.

 • Mora, Orsa och Älvdalen nominerade till Sveriges digitaliseringskommun 2023


  Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, som har gemensam IT-förvaltning, är gemensamt nominerade till Sveriges digitaliseringskommun 2023. Övriga nominerade är Östersund, Värmdö, Nacka och Staffanstorp.

 • Särna revysällskap tilldelas årets kulturpris


  De sprider musik, humor och glädje. För det tilldelas Särna revysällskap årets kulturpris. Stort grattis och tack för alla shower!

 • Strandskolans årskurs 8 på pallen i Yrkeskampen!


  Deltagarna från Strandskolans klass 8 i Yrkeskampen 2023.
  Stort grattis till klass 8 på Strandskolan i Idre som hade stora framgångar i tävlingen Yrkeskampen 2023. Efter en mycket fin insats nådde de en andraplats i tävlingen.

 • Engagerad personal får boende att bo kvar


  Närbild på en ung hand som håller en äldre hand
  Tack vare en nära samverkan mellan enhetschef och medarbetare och medarbetarnas stora engagemang kan nu de boende på Solängsgårdens särskilda boende bo kvar utan att tillfälligt behöva flytta över sommaren.

 • Riksdagens Konstitutionsutskott på besök för att informera sig om det älvdalska språket


  Älvdalens besök av ledamöter från Konstitutionsutskottet
  Älvdalen har haft besök av ledamöter från Konstitutionsutskottet. Under två innehållsrika halvdagar fick ledamöterna träffa älvdalsktalande barn, ungdomar och vuxna och med sig fick de också mycket nya kunskaper om språket.

 • Politiker besöker vård- och omsorgsverksamheterna


  Politiker från Vård- och omsorgsutskottet och förvaltning- och enhetschef för Vård- och omsrogsförvaltningen utanför entré
  Politiker besöker kommunens vård- och omsorgsverksamheter för att få bättre förståelse för verksamheterna och kunna fatta bättre beslut.