• Skolchefen slutar


  Skolchefen Anna-Karin Olsson, med ansvar för all skol- och förskoleverksamhet i kommunen, säger upp sig för att återgå till sitt tidigare arbete.

 • Samverkan mellan skola och näringsliv ger eleverna valkompetens


  För tredje gången på ett år fick elever som går i högstadiet i Älvdalsskolan och Strandskolan träffa och lyssna till olika gymnasieprogram och yrkesrepresentanter. Förhoppningen är att det ska hjälpa eleverna att göra sina gymnasieval längre fram.

 • Sensationellt stort intresse för älvdalskalektioner


  När det äntligen blev möjligt för alla älvdalsbarn att läsa älvdalska i skolan var intresset större än någon kunnat ana. Ett mycket stort antal, så många som 170 elever, anmälde sig till älvdalskalektionerna som ligger antingen innan skolan börjar på morgonen eller efter skoldagens slut.

 • Vi lanserar film om hemberedskap


  Beredskapsveckan startar 25 september och årets tema är Öva! Älvdalens kommun deltar med att lansera en lokal film om hemberedskap och samarbetar med Frivilliga resursgruppen (FRG) med information och praktiska tips till kommuninvånare och skolelever. Förhoppningen är att fler invånare ska stärka sin hemberedskap genom att ta del av informationen.

 • Med blicken mot framtidens mobilitetslösningar


  Torsdag förra veckan samlades 90 deltagare på Högfjällshotellet i Sälen. Inspiration och kunskap inom mobilitet och näringslivsutveckling stod på agendan inom fjälldestinationen SITE, Sälen-Idre-Trysil-Engerdal.

 • Hjälp oss bli bättre


  Just nu genomför vi en medborgarundersökning tillsammans med SCB, Statistikmyndigheten. Älvdalens kommun gör medborgarundersökningen vartannat år för att du som kommuninvånare ska tycka till om vår kommun och våra verksamheter.

 • Plus och minus när företagarna betygsätter det lokala företagsklimatet


  Både positivt och negativt från företagarna när regionchefen från Svensk näringsliv presenterade det sammanfattade omdömet av företagsklimatet i Älvdalens kommun.

 • Välkommen till vår nya lärplattform för förskola och fritids


  Tisdag 22 augusti öppnar vår nya lärplattform Meitner. Meitner är en enkel och användarvänlig plattform där du som vårdnadshavare kan följa ditt barn hela vägen från starten i förskola till grundskola och fritids.

 • Skolstart i Älvdalens kommun för läsåret 2023/2024


  Hjärtan uppsatta på husvägg med texten välkommen på olika språk.
  Snart är det dags att packa ryggsäcken och bege sig till skolan för ett nytt spännande läsår. Här hittar du datum och tider för höstens skolstart i Älvdalens kommun.

 • Alla medverkande får pris i årets Blås grönt


  Logotyp för Blås grönt.
  Under Älvdalens Musik- och motorfestival kan ungdomar som väljer att avstå från alkohol vara med och tävla om fina priser. Den tionde upplagan av Blås grönt finns på plats under festivalen och nytt för i år är att alla medverkande får ett pris.