• Lättade coronarestriktioner från 15 juli


  Flicka med kundvagn i butik.
  Smittspridningen minskar och allt fler vaccinerar sig. Därför införs den 15 juli nästa steg i regeringens plan för avveckling av restriktioner. Flera restriktioner kvarstår dock fortfarande.

 • Ribbholmens Triathlon – en av många spännande sommarlovsaktiviteter


  Barn med cyklar på en parkering som väntar på att få starta ett Triathlonlopp
  Under sommaren 2021 erbjuder föreningar och Älvdalens kommun sommarlovsaktiviteter för barn och unga. I början av sommarlovet arrangerades triathlon av Älvdalens kommun i samarbete med Älvdalens cykelklubb.

 • Resa till Norge från Dalarna


  Sten vid sidan av väg väg vid gränsen mellan Sverige och Norge. Text inristat på stenen 1888/1891 Norge/Sverige
  Den som bor i Dalarna behöver inte längre vistas i karantän för att resa till Norge. Däremot är det enbart vid vissa gränsstationer som det är tillåtet att resa in i Norge.

 • Mats Elfqvist får språkpriset Övdals-Byönn 2021


  Språkpriset Övdals-Byönn som betyder älvdalsbjörn delas ut. Mottagaren håller en blombukett i handen och tackar med en armbågshälsning. Utdelaren håller fram diplomet.
  Övdals-byönn betyder älvdalsbjörn och är ett språkpris som delas ut varje år till den eller de som arbetar för att bevara, främja och utveckla det älvdalska språket.

 • Fäbodkollo i Brindberg


  Barn på sommarkollo på en fäbod. Barnen är samlade kring en liten kalv som ligger i gräset.
  Älvdalskaprojektet Wilum og Bellum är med när Team Stefan-fonden, Älvdalens Baptistförsamling och Brindbergs fäbod anordnar fäbodkollo för elfte gången.

 • Utredning om läkemedelsstöld inom kommunens verksamhet  För någon vecka sedan uppdagades läkemedelsstöld och manipulation av läkemedel inom omsorgsverksamheten. Händelsen är polisanmäld och utredning pågår.

 • Förebygg bränder i sommar  Sommaren och värmen är här, och med detta även brandrisken. Som privatperson har du ett stort eget ansvar för att inte orsaka bränder. Du ska alltid ta reda på vad som gäller innan du tänder en eld eller grillar.

 • Lättade coronarestriktioner från 1 juli


  Yngre män och kvinnor i en sommarträdgård, några sitter vid ett trädgårdsbord och två kvinnor spelar badminton.
  Sverige går nu in i fas två enligt Folkhälsomyndighetens plan för återöppnandet av landet. De nationella coronarestriktionerna lättas därmed från den 1 juli.

 • Område under Rotbron avspärrat


  Avspärrningsband som markerar ett avspärrat område under Rotbron
  Ett område under bron på riksväg 70 i Rot är avspärrat då militära föremål har hittats där.

 • Welkumin að Övdalim – skylt med ett välkomnande på älvdalska invigd


  Skylt med text på älvdalska Välkommen till Älvdalen
  Dagen före midsommarafton avtäcktes den historiska skylten vid södra infarten till Älvdalens kommun. Kommunstyrelsens vice ordförande Peter Egardt invigningstalade.