• Gemensam mejeriupphandling av kommunerna Älvdalen, Mora, Orsa, Vansbro och Malung-Sälen resulterar i fler lokala produkter


  Älvdalens kommun har tillsammans med grannkommunerna Mora, Orsa, Vansbro och Malung-Sälen gjort en gemensam upphandling kring mejeri. Upphandlingen innebär att fler lokala produkter så som mjölk, fil och yoghurt kommer att finnas i kommunernas olika kök.

 • Älvdalens kommun genomför en språk- och kulturinventering 1 juni–1 augusti


  Berörs du av minoritetslagen? Vi vill bli bättre på att möta och tillgodose dina behov. Kanske har du även önskemål om språk- och kulturinsatser. Berätta om dina önskemål för oss genom att fylla i vår enkät.

 • Storstädning och renovering klar på Älvdalens simhall


  Älvdalens simhall har genomgått en omfattande storstädning och renovering för att förbättra upplevelsen för alla. Nu är anläggningen åter öppen och redo att ta emot besökare.

 • Valnämndens preliminära rösträkning (onsdagsräkning)


  På onsdagen efter valdagen räknar valnämnden de röster som inte hann fram till vallokalerna på valdagen. Räkningen är offentlig och öppen för allmänheten.

 • Älvdalens kommun får stöd med 5,1 miljoner från Arvsfonden för projektet ”Glamgleðį”


  Med projektet ”Glamgleðį” ska Älvdalens kommun skapa möjligheter och förutsättningar för äldre och unga att mötas över gemensamma intressen och aktiviteter i syfte att skapa en naturlig och spontan överföring av det älvdalska språket och kulturen från de äldre till barn och unga.

 • Kom och vikariera hos oss i sommar!


  Vi har fortfarande lediga sommarvikariat inom vård och omsorg. Söker du ett givande och meningsfullt jobb och vill bli en del av ett team som gör skillnad? Tveka då inte att kontakta oss. Är du osäker på om det är något för dig? Du vet väl att du kan komma och prova på ett par dagar med lön.

 • Ett varmt tack till alla som besökte oss på företagsmässan


  Vi hade två fantastiska dagar på företagsmässan i Älvdalens ishall i slutet av april. Ett stort tack till er alla som kom till vår monter och tog del av vår information, ställde frågor och skapade trevliga och för oss värdefulla möten och samtal.

 • Självkörande bussar i Älvdalens kommun, kan det bli aktuellt?


  Just nu pågår en förstudie för att ta reda på om autonoma fordon kan bli aktuellt i de kommuner som ingår i projektet SITE Mobility. Som en del av fördstudien gjordes en studieresa till Stavanger i början av maj för att provåka en självkörande buss.

 • Kommunstyrelsen i korthet 21 maj 2024


  Tisdagen 21 maj sammanträdde kommunstyrelsen. Här sammanfattar vi några av de ärenden som behandlades.

 • Beslut att samlokalisera särskilt boende till Särna


  Under sammanträdet 21 maj beslutade kommunstyrelsen att särskilt boende i norra Älvdalens kommun ska samlokaliseras till Särna. Kommunstyrelsen föreslog också till kommunfullmäktige att uppdra åt kommunens fastighetsbolag, Norra Dalarnas fastighets AB, att förvärva lokalen för det särskilda boendet.