• Körkortsteori på biblioteket


  Glad studerande med laptop på biblioteket.
  Nu erbjuder Älvdalens bibliotek tjänsten Trafiko - gratis - för dig som vill öva körkortsteori på svenska, persiska, arabiska eller engelska.

 • Fullt ös i Särna 11-12 maj


  Bild
  Välkommen till kommunhuset i Särna den 11-12 maj! Där kan du träffa handläggare och tjänstepersoner inom en rad olika områden. Vi kommer att finnas på plats klockan 10:00-17:00 båda dagarna. Den 11 maj klockan 07:30 kan du även börja dagen med frukostmöte på Särna Camping.

 • Årets Nyföretagare och Företagare i Älvdalens kommun 2021


  Bild
  Årets nyföretagare och Årets företagare i Älvdalens kommun för 2021 korades på Älvdalens Företagsmässa idag.Årets Nyföretagare 2021 i Älvdalens kommun gick till Norrdala Bygg och Årets Företagare i Älvdalens kommun 2021 gick till Älvdalsfrakt. Stort grattis till er!

 • Kommunen deltar på företagsmässan- besök oss där


  Fiberansvarig visar broschyr om kommunens fiberutbyggnad för dam i lila jacka
  Fredag och lördag 6–7 maj 2022 finns representanter från Älvdalens kommun i en av montrarna på företagsmässan i ishallen i Älvdalen för att besvara frågor och berätta om kommunens verksamheter.

 • Vi letar fler familjehem


  Barn håller i en brun stor nallebjörn och tittar ut genom ett fönster
  Ännu vet vi inte exakt hur många som kommer till Älvdalens kommun av de som tvingats fly från kriget i Ukraina. Vi vet inte heller exakt när vi behöver ta emot dem. Som en del i vårt förberedande arbete letar vi därför efter fler familjehem.

 •  Att tänka på inför valborgsmässoafton


  Personer tittar på majbrasa när det är mörkt ute
  På lördag är det valborgsmässoafton och många passar på att samlas vid majbrasor. Det är också ett tillfälle då en hel del tonåringar dricker alkohol för första gången. Här har vi samlat lite information om vad som är bra att känna till inför valborgsmässoafton.

 • Njut av av fjället men visa hänsyn till renarna


  Vajor och kalvar på fjället
  Vårvintern är en fin tid att vistas på fjället. För renarna är det en väldigt känslig period då de flyttat upp på fjället för att få sina kalvar. Vajorna (honorna) är högdräktiga och behöver lugn och ro.

 • Fullt ös i Idre


  Bild
  Välkommen till kommunhuset i Idre idag 16 mars och imorgon 17 mars! Mellan kl. 10-17 finns ett helt gäng handläggare på plats för att svara på dina frågor. Välkommen!

 • Nöjd näringsminister lovordar satsningar i Älvdalens kommun


  Pressbild som visar Sveriges näringslivsminister klädd i kostym
  Torsdagen den 10 mars hölls ett digitalt diskussionsmöte med näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson. Det var Destinationsutveckling Idre AB och Älvdalens kommun som bjudit in näringsministern.

 • Kommunens goda ekonomi skapar utrymme för fortsatta satsningar


  Kjell Tenn, kommunstyrelsens ordförande, talar i talarstol under kommunfullmäktiges möte
  Det goda resultatet för 2021 är en följd av att kommunen har haft ordning och reda på sina finanser. Plusresultatet skapar möjligheter för kommande satsningar.