• Kommunen tappar i företagsranking


  Graf som visar en linje med rankingresultat
  Varje år gör Svenskt Näringsliv en undersökning bland landets företagare. Undersökningen visar vilka kommuner i landet som är mest företagarvänliga. I årets undersökning hamnar Älvdalens kommun på plats 173 av Sveriges 290 kommuner. Jämfört med 2021 är det ett totalt tapp på 40 placeringar.

 • Musik Groddis - ny unik verksamhet för de yngre barnen


  Musikinstrument som används i projektet Musik Groddis
  Musik Groddis är ett nytt unikt musikprojekt på Älvdalens kommuns musikskola. Groddis vänder sig till barn i åldrarna fem till sju år som har ett extra stort intresse att hålla på med musik i alla dess former.

 • Vi deltar i Krisberedskapsveckan för att öka människors beredskap


  Glada grannar fikar tillsammans utomhus.
  Nu är det dags för den årliga Krisberedskapsveckan. Kampanjen som pågår 26 september – 2 oktober ska öka allmänhetens kunskap om Sveriges kris- och krigsberedskap, och stärka människors motståndskraft inför samhällskriser och krig. Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat.

 • Narkotikahundar och utbildningar – hjälp i drogförebyggande arbete


  Sittpuffar i olika färger i skolan.
  Under onsdagskvällen 21 september fick Älvdalsskolan besök av narkotikahundar. Hundarna var där på kvällstid när varken elever eller lärare var på plats. Resultatet var bra och ingen narkotika hittades.

 • Älvdalens kommun välkomnar nya chefer


  Nya chefer på introduktionsdag
  Flera enheter och förvaltningar inom Älvdalens kommun har fått nya chefer. Något som kommundirektör Stefan Linde ser positivt på.

 • Premiären för Pelle Rumplos i Älvdalen gav mersmak


  Röstskådespelare på premiär för Pelle Rumplos på biografen i Älvdalen
  I fredags var det äntligen dags för den unika filmpremiären för den tecknade filmen om Pelle Svanslös på älvdalska. Utanför Älvdalens anrika biografteater låg den röda mattan utrullad dagen till ära och på bioaffischen hade Pelle Svanslös förvandlats till Pelle Rumplos.

 • Välkommen på utbildning: god man och förvaltare


  Stödarbetare besöker äldre man.
  Efter pandemin är det stor brist på gode män och förvaltare i norra Dalarna. Den 21 september anordnas därför en utbildning på Mora folkhögskola för dig som är intresserad av uppdraget.

 • Lediga lägenheter blir nya hem för flyktingar


  Entrèdörr med välkommenskyltar på flera språk
  Från 1 juli 2022 ansvarar kommunerna för att ordna med boenden till ukrainska flyktingar som kommer till Sverige enligt massflyktdirektivet. Under sommaren har kommunen förberett några av de lediga lägenheterna som finns i Särna. I augusti flyttade den första ukrainska familjen in.

 • Passa på att förtidsrösta


  Personer köar med valsedlar i handen för att lägga sin röst
  Din röst är viktig! Inför valen 2022 rekommenderas du som väljare att förtidsrösta. Att förtidsrösta är ett bra sätt att säkerställa att du använder din rösträtt i händelse av att du skulle få förhinder på valdagen.

 • Lidens badplats i Älvdalen är öppen för bad igen


  Flicka som badar vid en badplats i en sjö.
  Vattnet vid Lidens badplats är nu provtaget och provsvaret visar godkända resultat. Nodava avråder inte längre från att bada vid badplatsen.