Starta företag

Funderar du på att starta eget? Då vet vi att du har mycket att tänka på! Vilken företagsform är bäst för min affärsidé? Hur gör man en affärsplan? Budget? Var ansöker man om varumärkesskydd? Hur funkar det här med företagsskatt och hur registrerar man sitt företag?

Vi arbetar för ett näringslivsklimat som gör det enkelt att vara företagare och som gör att fler företag utvecklas och etablerar sig här.

Vi på Näringslivsenheten står redo att hjälpa dig oavsett du funderar på att starta ett företag eller utveckla ett befintligt. Det finns också andra organisationer som kan ge dig stöd och rådgivning.

För att underlätta för dig som vill genomföra ett evenemang, etablera ett företag eller utveckla din befintliga verksamhet finns Forum Älvdalen - en dörr in. Det är ett samarbete mellan Älvdalens kommuns förvaltningar och bolag som går ut på att göra det enklare för dig att få svar på dina frågor. Målsättningen är att du som kund hos kommunen bara behöver ha kontakt med en person, som samordnar möten och kontakter med rätt tjänstepersoner inom kommunen.

Kontaktformulär till Forum Älvdalen

För dig som funderar på att starta företag eller drivit företag i upp till tre år kan få kostnadsfri rådgivning genom NyföretagarCentrum Länk till annan webbplats.. Den personliga rådgivningen på NyföretagarCentrum är alltid kostnadsfri, objektiv och konfidentiell. Den är också alltid kopplad till det lokala näringslivet. NyföretagarCentrum stöds av kommun och lokalt näringsliv som ställer upp med finansiering, kontakter och engagemang.

Förutom oss på kommunen finns det många andra organisationer att vända sig till för att få rådgivning och stöd.

Senast uppdaterad: 22 april 2024