Nätverk och projekt

Näringslivsenheten kan förmedla nätverk genom våra aktiviteter och kontaktnät. Vi är också samarbetspartner till och driver olika projekt som ska vara ett stöd för dig som företagare.

Sanna Sjödén uppträder på en av Dalapops aktiviteter

Sanna Sjödén uppträder på en av Dalapops aktiviteter

Att besöka våra frukostmöten och andra träffar kan vara bra för dig som vill knyta nya kontakter. Dessa träffar innehåller information, inspirerande föreläsningar och dialog där du har möjlighet att lära känna andra företagare i kommunen.

I samarbete med Företagarna Älvdalen och Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön arrangerar näringslivsenheten frukostmöten. Frukostmötena hålls på olika platser i kommunen klockan 07.30-09.00.

Agenda

  • cirka klockan 07.15–07.30 serveras frukost och du har tillfälle att mingla med övriga deltagare.
  • klockan 07.30–09.00 genomförs dagens program.

Du behöver inte göra någon föranmälan. Det är bara att dyka upp.

För dig som musiker är det kostnadsfritt att ta del av Dalapops utbud av tjänster och stöd. Detta är möjligt för att kommunen är med och bidrar ekonomiskt till Dalapops verksamhet.

I början av oktober 2019 blev Älvdalens kommun en medlem i Dalapop, som finns i 13 av länets 15 kommuner. Dalapops uppdrag går ut på att hjälpa musiker i sitt musikarbete genom olika sorters stöd. Exempel på stöd är

  • inspelning
  • låtskrivarläger
  • föreläsningar
  • samproduktioner
  • juridisk rådgivning.


Sanna Sjödén säger såhär om kommunens medlemskap i Dalapop:


Kan börja med att säga att jag är så glad över att min hemkommun ansluter sig till Dalapop. Dom är superbra, jag är så himla glad och tacksam för all hjälp jag har fått. Utan Dalapop hade jag högst troligt fortfarande inte haft någon som helst koll på musikbranschen, jag hade förmodligen varken kunnat spela in eller släppa någon av låtarna som jag skrivit och jag hade aldrig kommit ut och spelat så mycket som jag har fått göra den här våren och sommaren.

Senast uppdaterad: 12 april 2024