Företagsbesök hos Pizzologi

Publicerad: 24 juni 2024

Den 14 maj besökte Peter Egardt, kommunalråd, Kenneth Upphagen, förtroendevald, och Victoria Åkerström, näringslivssamordnare på Älvdalens kommun Yusuf Sekersöz på Pizzologi.

Bild på Yusuf Sekersöz som sitter vid ett bord på Pizzologi

Yusuf Sekersöz

Hur startade företaget?

I den norra delen av byn ligger Pizzologi längs Dalgatan. År 2000 var Yosuf mellan jobb och passade på att hälsa på en kompis i Mora medan han funderade på vad han skulle göra framöver. Kompisen tipsade om att Roma var till salu och även om Yosuf från början inte var intresserad av att starta eget ville han ändå prova något nytt. Så gick det till när Yusuf flyttade till Älvdalen från Stockholm för arbetets skull. År 2000 tog han över Roma och började sin resa som egenföretagare och krögare i Älvdalen.

Genom åren har han även drivit kafeteria i Malung och Vansbro under en kortare period samt Östängs kompani. Roma såldes för cirka 7 år sedan och Östäng drivs nu av Yosufs bror. Pizzologi är ett dotterbolag till Östängs kompani.

Målgrupperna förändras med tiden

Målgruppen har förändrats genom åren i takt med att levnadssätten förändras. Allt har blivit dyrare och färdigmat kan nu köpas överallt. För att möta de nya behoven började Pizzologi med fryspizzor som kunderna kan köpa hem och värma när de själva önskar. De sena kvällsgästerna kommer inte längre och de säljer nu nästan bara mat, även om de fortfarande erbjuder drycker.

Sommaren är här och med det juli som är Pizzologis bästa försäljnings månad. Även om marknaden är begränsad och Yosuf inte ser så stor utvecklingspotential för Pizzologi så ser han stora möjligheter för Älvdalen att utvecklas. Till exempel genom att marknadsföra Älvdalen by mer mot besökarna i Idre och Sälen samtidigt som man skapar anledningar att göra längre stopp på vägen i Älvdalen. På så sätt skulle vi kunna ta del av de besökarna som passerar oss på väg mot de norra delarna av kommunen.

Stort tack för att vi fick besöka er på Pizzologi och ta del av intressanta insikter och idéer.

Senast uppdaterad: 24 juni 2024