Företagsbesök hos Kurvans Tyg & Kläder AB i Idre

Publicerad: 16 maj 2024

Näringslivssamordnare Karin Ljudén, kommunalråd Peter Egardt och ledamot i kommunstyrelsen Maria Eriksson, har besökt ett av Idres mest väletablerade företag, Kurvans Tyg & Kläder i Idre.

Anna Lia och Pia Åslund.

Anna Lia och Pia Åslund.

Kurvans Tyg & Kläder har funnits i sin nuvarande form sedan 1990. Ägarna Anna Lia och Pia Åslund har drivit butiken tillsammans under alla år. Butiken erbjuder ett brett utbud av kläder till barn, kvinnor och män samt ett stort utbud av tyger. Pia och Anna syr även upp gardiner på beställning och får också uppdrag som att inreda fritidshus som byggs i fjällområdet. Pia och Anna äger även inredningsbutiken Syrran & Jag belägen mitt i centrala Idre.

Totalt utgör personalstyrkan cirka 4 heltidstjänster som fördelas på flera personer som arbetar timmar eller deltid.

Den senaste tiden har Pia och Anna noterat en förändring i köpbeteende:

– Det har varit lugnare under vinterns högsäsongsveckor i år. Vi har däremot haft fler besökare som handlat under veckorna däremellan. Det kan vara ett beteende som följer med de ekonomiskt osäkra tiderna, konstaterar Pia och Anna.

Pia och Anna berättar att de har sytt gardiner till samma kund under 25 år. Kunden bor inte på orten och de har aldrig träffats. Hur kommer det sig att det har blivit så? Jo, kunden läste en artikel i en tidning i södra Sverige om deras talang att sy, och har sedan dess hört av sig fyra gånger per år, för att beställa gardiner. Beställningen har också spillt ner till dennes barn.

Att samhällsengagemanget är stort för Idre råder det ingen tvekan om. Vi från kommunen fick en bra pratstund även om detta och vi tackar för ett mycket inspirerande företagsbesök.

Senast uppdaterad: 16 maj 2024