Företagsbesök hos Särna Klippet

Publicerad: 2 juni 2023

Vill man veta senaste nytt i en ort så besöker man den lokala frisören. Sagt och gjort. Näringsliv Älvdalen och kommunalrådet har nyligen besökt Helena Adolfsson som driver Särna Klippet. Helena är också ordförande för Särna turistförening vilket ledde till ett intressant och brett samtal om företagsklimatet i Särna.

Företagsbesök hos Särna Klippet, som drivs av Helena Adolfsson.

Företagsbesök hos Särna Klippet, som drivs av Helena Adolfsson.

Först och främst, berätta om företagets tjänster?
Frisörsalong för klippning av herr, dam och barn. Vi utför även grundläggande färgning och permanentning av hår och säljer professionella Keune produkter.

Hur kommer det sig att du startade företaget?
Det var 2020 som då varande ägaren bytte jobb och alternativet var att ta över eller lägga ner.

Vilka är era kunder?
Lokala särnabor och en del idrebor.

Vad har ni på gång just nu?
Strävar efter att långsiktigt kunna ha öppet mer – då som en glad pensionär.

När vi sedan kommer in på vad kommunen kan göra för att stötta företaget så breddas diskussionen och Helenas samhällsengagemang tar samtalen vidare kring hela samhällsutvecklingen för Särna.

Vi diskuterar möjligheter kring den allmänna gestaltningen av gemensamhetsytor och inte minst att kommunen kan gå i bräschen och hålla kommunal mark välskött när det kommer till sly, röjning och gräsklippning. Vi pratar även om Trafikverkets roll och behovet av att fylla i övergångsställens färgmarkering på riksvägen.

Dessutom kunde vi ta del av och diskutera en sammanställning av byamötet den 28 april där Särna byaråd, Särna turistförening samt Särna turistbyrå diskuterade frågor som handlade om förvaltning och utveckling av Särna by.

Vi tackar för intressanta samtal och ser fram emot att återkoppla runt flera viktiga förvaltning- och utvecklingsområden.

Senast uppdaterad: 2 juni 2023