Frukostmöte på Hotell Älvdalen

Publicerad: 15 februari 2023 Uppdaterad: 20 juli 2023

Den 10 februari hölls frukostmöte på Hotell Älvdalen. Ett 30-tal besökare var på plats och 6 som följde frukosten via nätet. Du kan se frukostmötet i efterhand.

Blybergssågen 2023 - Jessica Jonsson, Josefin Hansback och Sandra Bälter

Ing-Marie Bergman som varit projektledare för älvdalskaprojektet Wilum og Belum hälsade alla välkomna. Frukostmötena är ett samarbete mellan Företagarna och Älvdalens kommun.

Peter Nygren som är ordförande för Företagarna Älvdalen var först ut. Peter berättade om Företagarna som förening och att det finns förmåner förknippade med ett medlemskap i företagarna. Peter berättade även om årsmötet de höll i måndags för Företagarna Älvdalen.

Därefter var det Kristin Haga som är enhetschef för Samhällsenheten. Kristin berättade om de nya tagen kommunen tar när det gäller rekryteringen av en ny mark- och exploateringsingenjör. Bland annat har man vänt sig direkt till högskolor som utbildar inom det området i förhoppningen om att få napp.

Kajsa Kihlén på Almi var nästa person. Kajsa vill slå ett slag för att fler kontaktar henne för rådgivning och de olika stödkoncept som Almi erbjuder. Bland annat inom ekonomi och lönsamhet samt lån för till exempel investeringar i grön el med mera. Kontakta Kajsa!

Efter Kajsa var det dags för Blybergssågen. Det var platschef Sandra Bälter som tillsammans med kollegorna Josefina Hansback och Jessica Jonsson som berättade om koncernen. Blybergssågen hör till Bergkvist Siljan som nyligen blivit uppköpta av Mayr-Melnhof Holz. I Blyberg arbetar 54-tal personer, och totalt i Bergkvist Siljan-koncernen ungefär 300 anställda. Blybergssågen är specialiserad på klentimmer. Sågverket i Mora som hör till koncernen sågar man grövre timmer och även in Insjön finns ett sågverk. Blybergssågen ska under 2023 såga 230 000 kubikmeter virke. Just nu är Nordamerika en stor marknad.

Peter Nygren, ordförande för Företagarna Älvdalen

Hannah Risander berättar om Countryfestivalen som hon drog igång i somras. Tanken är att det nu i sommar är dags igen. Det var på Boggberg i Evertsberg som festivalen höll till. Under festivalhelgen i somras fanns ett tiotal artister, varav flera stora aktörer inom genren. Förutom musik fanns det kringaktiviteter som till exempel rodeo.

Efter Hannah var det dags för UF-företaget Hire UF. Detta företag drivs av de fyra gymnasieeleverna Madelene Adolfsson, Ella Melin, Gustav Olsson och Hilma Duva. Affärsidén är att hyra ut sig själva under olika event som till exempel bröllop, företagsfester med mera. Det de gör gå är bland annat att agera serveringspersonal med mera.

Rekryteringslots fanns med på plats och berättade spontant genom Theres Persson om bland annat den medflyttarservice och inflyttaraktiviteter som Rekryteringslots erbjuder. De är även behjälpliga att sprida jobbannonser genom sina nätverk. Kontakta Theres!

Marco Endler som arbetar på Pressmaster berättade om att alla är välkomna på deras Öppet Hus på Pressmaster den 28 april. Det kommer att vara två visningar, den ena klockan 08:00-09:30 och den andra klockan 09:30-11:00. De kommer bjuda på fika och visa olika arbetsstationer. Anmäl dig till detta event, och ange vilken av visningarna du vill gå på.

Senast uppdaterad: 20 juli 2023