Företagsbesök på Polar passion

Publicerad: 14 februari 2023

Tisdagen 31 januari var näringslivssamordnare, kommunalrådet och samordnare skola-näringsliv på företagsbesök på Polar passion. Polar passion är ett hundspannsföretag i Särna som har uppdrag även i Idre med omnejd.

Nicolas Gayte

Vi fick träffa Nicolas Gayte som driver Polar passion och som bor i Särna sedan en tid tillbaka. Nicolas har hundspannsäventyr på Fjätervålen och Idre Himmelfjäll. Han tar även in egna bokningar som utgår från hans bostad i Östomsjön i Särna.

Nicolas är ursprungligen från Schweiz men flyttade till Särna för ett par år sedan. Han har tidigare arbetat med hundspannsföretagande i Kiruna och Finland. Han arbetar även som snickare då och då.

Det är inte bara på vintern som Polar passion har aktiviteter med hundarna. Även sommartid finns möjligheter att boka aktiviteter med hundarna och då är det främst vandringar. På gården finns det 38 hundar. I framtiden kan det också vara bra med något färre hundar då 38 stycken tar mycket tid i anspråk.

Nicolas vill utveckla sommarsäsongen ännu mer för att få till helårsaktiviteter med hundarna. Just nu är vintersäsongen som störst. Förutom hundspannsäventyren på Fjätervålen och Idre Himmelfjäll samarbetar han även med Rösjöarna på Fulufjället, Särna Camping och Turistgården i Särna.

Kanske ska du ta och boka in dig på en tur Länk till annan webbplats.?

Senast uppdaterad: 14 februari 2023