Företagsbesök på Cartin Strigl Keramik

Publicerad: 7 februari 2023

Under vecka fem var kommunalrådet, näringslivssamordnare och samordnare skola-näringsliv på företagsbesök i Särna. Första företaget vi besökte var Catrin Strigl Keramik.

Catrin Strigl

Catrin Strigl med man flyttade till Särna för 3,5 år sedan. Att de fick upp ögonen för Särna var tack vare vänner som flyttat hit och de riktiga vintrarna. Beslutet var enkelt och flyttlasset gick.

Det var för ett år sedan som Catrin bestämde sig och startade sitt företag. Till en början sålde hon sina keramikföremål via Saint & Co som är en inredningsbutik i Särna. Där säljer Catrin fortfarande en del keramik. Även i Fjätervålens butik och på Lomkällan säljer hon sin keramik i mån av tillgång. Allteftersom efterfrågan på hennes produkter växte insåg hon att hon behövde en egen butik. Butiken har öppet tre dagar per vecka.

Det är inte bara keramikprodukter hon säljer utan även keramikkurser som har varit populära. Det är både lokalbefolkning och turister som är kunder i butiken.

När jag var liten hade min mamma en butik. Jag sommarjobbade där som ungdom och har sedan dess velat ha en egen butik, berättar Catrin Strigl.

I våras arrangerade Catrin ett tillfälle för barnen i Särna att prova på keramikhantverket. Det var väldigt uppskattat och blev fullt.

I framtiden drömmer Catrin om att ha en större lokal där hon kan erbjuda keramikkurser till fler. Butikslokalen idag funkar för mindre grupper.

Leran från keramiken återanvänds gång på gång precis som glasyren. Varken leran eller glasyren ska hamna i avloppet och Catrin har därför utvecklat en sluten process för detta.

Passa på att besöka Catrin i butiken på Särnavägen 143. Du hittar öppettider på hennes facebooksida Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 7 februari 2023