Tjugoandra företagsstafetten: Elins färg och design

Publicerad: 30 januari 2023 Uppdaterad: 1 mars 2023

Företagsstafetten är ett koncept där näringslivskontoret besöker ett företag som i sin tur skickar oss vidare till ett annat företag. Denna gång var det Elins färg och design som besöket. Det var Blybergs el som skickade oss dit.

Ägare: Elin Backlund
Anställda: 1 person

Berätta om ditt företags tjänster?

Vi erbjuder måleritjänster och enklare trädgårdstjänster. Då handlar det om offentliga planteringar, trädgårdar och grönområden, berättar Elin Backlund som driver Elins färg och design.

Hur kom det sig att du startade detta företag?

2012 hyrde jag en lägenhet hos Anders Norin. En dag ville han ha hjälp med att måla en lägenhet i huset och undrade om jag kunde hjälpa till. Det gjorde jag och därefter blev jag målarlärling hos Anders som driver Anders Norin måleri. Men det var 2017 som tankarna på att starta eget började gro. Jag var gravid och tankarna kring det väcktes. Anders uppmuntrade mig att starta eget. Så i maj 2018 tog jag steget och startade eget. Först hade jag enskild firma för att känna på det först att vara företagare. Efter ett år gjorde jag om firman till aktiebolag. Jag är väldigt tacksam för min man Martin som stöttat mig fullständigt i mitt företagande.

Hur ser företaget ut om fem år?

Om fem år finns det fortfarande gott om målerijobb. Drömscenariot är att ha någon eller några anställda.

Vad har ni på gång just nu?

Just nu är det målerijobb på Carstyle. Just nu är det lite lugnare på jobbfronten, men till sommaren är det mer jobb. Det är lugnare den här perioden i år mot samma period förra året. Jag försöker styra det till att jag har de flesta av jobben i närområdet.

Hur samarbetar du med andra företag i Älvdalens kommun?

Jag samarbetar med olika snickarfirmor, både i Älvdalen och i Särna. Mur- och kakelfirmor och andra måleriföretag. Det är god stämning mellan företagen här och vi har god nytta av varann.

Vad är det bästa med att vara företagare?

Att man är sin egen. Det kan såklart vara en nackdel ibland också. Men om någon skulle fråga mig om de ska prova att starta eget skulle jag ändå säga - kör!

Är det något du saknar eller vill ha hjälp med?

Nej, jag tycker att jag har det jag behöver. Nu har jag till och med en egen skylift!

Vilket företag skickar du oss vidare till?

Fredrik och Morgan bygg i Särna vill jag skicka er vidare till.

Senast uppdaterad: 1 mars 2023