Företagsbesök på Norrdala Bygg

Publicerad: 24 januari 2023 Uppdaterad: 26 juli 2023

Norrdala bygg besöktes under tisdagen av kommunalrådet Peter Egardt och näringslivssamordnare Frida Torsein. Vi fick möjlighet att träffa Pontus Johansson, Annica Westling och Johan Boberg som berättade mer om företaget.

Johan Boberg, Annica Westling, Pontus Johansson

Norrdala Bygg är ett företag som inte bara bygger nytt och renoverar. De har även egen hustillverkning i den egna husfabriken i Älvdalen. Det var 2018 som Pontus och Johan tillsammans med några till startade Norrdala. Vid starten hade de 19 anställda men idag är de hela 30 personer.

Vi vill helst använda oss av lokala företag under våra byggen. Det kan röra sig om allt från VVS och el till plåtarbeten. Vi bygger främst i Idre, Sälen, Älvdalen och Falun men också i Härjedalen, berättar Pontus Johansson som är VD på företaget.

Norrdala är omtalade inte bara för sitt goda renommé utan även för den rejäla utveckling de själva stått för när det gäller att minska sin pappersförbrukning. Genom att de gick med i ett så kallat KTP-projekt fick de tillgång till en nyutexaminerad byggingenjör från Högskolan Dalarna där högskolan stod för halva lönekostnaden. I det projektet byggdes en digital struktur upp som inte bara effektiviserat all administration inom företaget utan även minskad pappersförbrukningen väsentligt.

KTP står för "Knowledge Transfer Partnership" och är ett koncept som finns inom flera områden via Högskolan Dalarna. Konceptet bygger på att ett företag under en begränsad period och för ett specifikt projekt anställer en nyutexaminerad elev och endast betalar halva lönen.

Närmast i tid bygger vi ut husfabriken som vi har på industriområdet i Älvdalen. Vi ska även vara företagsfadder till en skolklass på Älvdalsskolan. Att vara företagsfadder innebär att klassen gör ett studiebesök på företaget. Därefter under en förutbestämd tidsperiod gör uppgifter kopplade till företaget och olika ämnen inom läroplanen, berättar Pontus vidare.

Senast uppdaterad: 26 juli 2023