Arbete för unga

För dig som är mellan 16-25 år erbjuder vi olika möjligheter. Under sommaren erbjuder vi feriejobb för elever som är skrivna i kommunen och går i årskurs 9 i grundskolan eller årskurs 1 på gymnasiet. Du ska ansöka senast 2019-04-30.

Du kan hos oss få individuell coachning, gå en arbetsmarknadskurs eller entreprenörskapskurs, delta i friskvårdsaktiviteter eller få stöttning och hjälp att hitta praktikplats eller utbildning. Genom "En dörr in" kan du träffa till exempel Arbetsfömedlingen, Försäkringskassan, Socialkontoret och arbetsmarknadscoacherna på ett och samma möte.

Genom våra projekt har vi möjlighet att erbjuda aktiviteter utöver vårt vanliga utbud. Ett sätt att ge lite guldkant i tillvaron för dig som är mellan 16-25 år.

Genom Skollagen har alla kommuner i landet ett ansvar som kallas ”kommunala aktivitetsansvaret” (KAA). Det betyder att kommunen måste kontakta alla ungdomar i kommunen mellan 16-20 år om kommunen får en signal om att gymnasiestudier avbrutits eller att en ungdom har ofullständiga gymnasiebetyg. Kommunen ska då erbjuda vägledning. Här hittar du mer information om det kommunala aktivitetsansvaretlänk till annan webbplats.

Du som fått brev från oss och är mellan 16-20 år, kan fylla i vårt formulär om din sysselsättninglänk till annan webbplats.

Du som är mellan 16–64 år, står utanför arbetsmarknaden och behöver hjälp att hitta en lösning på din situation har möjlighet att träffa mottagningsteamet i "En dörr in". Syftet är att du ska slippa rundgång hos flera myndigheter och istället få rätt stöd av rätt aktör under ett och samma möte.

En dörr in är en samverkan mellan Älvdalens Kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Dalarna.

På dessa möten finns personal från:

  • Försäkringskassan
  • Arbetsförmedlingen
  • Region Dalarna
  • Individ- och familjeomsorgen
  • Arbete och Utveckling

Vi finns på kommunhuset i Älvdalen på onsdagar jämna veckor klockan 13.30–15.00 om du vill boka in ett möte.

Du kan även anmäla intresse för ett möte via e-post eller genom att ringa 0251–313 00.

Varje sommar erbjuder kommunen sommarjobb till ungdomar. För 2019 är det ungdomar födda 02-03, som har chans att jobba två veckor inom kommunens olika verksamheter. Du kan ansöka om feriejobblänk till annan webbplats här. Du ska ansöka senast 2019-04-30.

Kommunen erbjuder feriejobb inom barnomsorgen, äldreomsorgen, parkarbete, Blås Grönt, fäbodkollo, biblioteket. Feriejobb finns i Idre, Särna och Älvdalen under veckorna 25-32.

Är du intresserad av feriejobb? Mejla Mathias Jones.

Vi kan coacha och stötta dig till praktik, jobb eller studier.

För mer information, mejla Madelene Persson.

Är du mellan 16 och 25 år och har drömmar om eget företagande? Är du nyfiken på hur det skulle vara att styra över din egen arbetstid? Eller har du en hobby som du skulle vilja utveckla till en verksamhet? Då vill vi komma i kontakt med dig.

Genom projekt Framsteg vill vi inspirera och coacha dig, sätta verktyg i dina händer och dela med oss av erfarenheter. Tillsammans träffas vi på seminarier, gör studiebesök på företag och träffar företagare i näringslivet.

Vi hjälper dig med konkreta verktyg, såsom individuell coaching och övningar för att lära känna dina egna styrkor och öka din självkänsla. Våga satsa - vi tror på dig!

För mer information, mejla Frida Torsein.

Senast uppdaterad: 13 maj 2019