Avgifter och regler för musikskolan

Ämneskurs

En ämneskurs är den traditionella undervisningen som finns på Musikskolan. Du kan välja ett instrument eller sång.

Ämneskurserna är minst 25 lektioner per läsår. Lektionstiden kan variera, men grunden är 20 minuter i veckan. De flesta erbjuds även att spela med i någon ensemble eller orkester. Våra sångare erbjuds vara med i Musikskolans kör.

Är det okej att spela fler instrument?

För dig som vill finns möjligheten att spela två instrument. Kravet är att du har spelat minst ett år och att din lärare anser att du klarar av det.

När får jag börja i musikskolan?

Normalt får du börja från årskurs 4. I mån av plats och på vissa instrument (till exempel fiol och blockflöjt) kan du få börja redan från årskurs 1. När du väl börjat hos oss får du spela ända tills du gått ut gymnasiet.

Vad kostar det?

Avgiften är 500 kronor per termin. Om du har syskon som går i musikskolan betalar syskonet 250 kronor per termin. Att vara med i någon ensemble eller orkester kostar inget extra.

För att din familj ska få syskonrabatt är det viktigt att du i anmälan fyller i om syskonet redan är inskrivet i musikskolan.

Om du bara vill vara med i kören är terminsavgiften 150 kronor. En elev som redan spelar instrument eller tar sånglektioner går gratis på kören, men måste anmäla sig precis som övriga. Syskonrabatt gäller inte för kören.

Anmälan till Musikskolan är bindande. Avgiften måste betalas för varje påbörjad termin. Om du bestämmer dig för att sluta mitt i en termin får du inte tillbaka avgiften.

Vilka instrument kan jag välja på?

Det finns många olika instrument att välja på. På sidan kurser, instrument och grupper kan du se vilka instrument som är valbara. Välj också ett instrument i andra hand om det skulle vara kö på det instrument som du valt i första hand.

Måste jag köpa ett eget instrument?

Musikskolan hyr ut en del instrument, men inte gitarr, blockflöjt, keyboard, trumset och piano. Hör av dig om du vill hyra ett instrument av musikskolan. Instrumenthyran är 250 kronor per termin.

Är det svårt att få en plats?

På vissa instrument som till exempel elgitarr, gitarr, slagverk och sång är det kö. Därför är det bra att du gör ett andrahandsval när du anmäler dig.

Var ligger musikskolan?

Musikskolan finns i det gamla, fina Tingshuset i centrala Älvdalen. Där finns flera undervisningsrum, orkestersal och personalrum.

Musikskolans lärare undervisar också elever i Buskoviusskolan i Särna, Strandskolan i Idre och i Rots skola.

Får någon av mina föräldrar följa med på lektionen?

Självklart. Föräldrar, vårdnadshavare eller annan vuxen får gärna komma och lyssna om de vill och har möjlighet.

Jag har fler frågor, vem kan jag ringa till?

Ring gärna och fråga oss på musikskolan om det är något du undrar över.

Senast uppdaterad: 12 maj 2022