Daniel blir ny ekonomichef

Publicerad: 8 juli 2024

Nu står det klart att Daniel Estenberg blir kommunens nya ekonomichef från och med 1 augusti. Daniel kommer närmast från rollen som controller på kommunens ekonomienhet.

Kommunens nya ekonomichef, Daniel.

Under våren övergick dåvarande ekonomichef Kristian Koivumäki till att bli kommunens nya kommundirektör. Kort därpå inleddes sökandet efter hans ersättare som ekonomichef. Rekryteringen är nu klar och det blir Daniel som tar över uppdraget.

Jag är glad och hedrad över möjligheten att bli ekonomichef i vår kommun. Det ska bli mycket spännande att tillsammans med alla fantastiska kollegor fortsätta bidra till en hållbar ekonomisk framtid, säger Daniel.

Daniel är utbildad civilekonom och har de senaste åtta åren arbetat som controller på kommunen, där han tidvis också varit tillförordnad ekonomichef respektive musikskolechef. Men från och med augusti kommer han alltså i stället att ingå i kommunledningen som ekonomichef, något som kommundirektör Kristian Koivumäki ser många fördelar med.

Daniel har en förmåga att kombinera ett ledarskap som präglas av lugn samtidigt som han är utvecklingsinriktad och visar stort intresse för kommunens verksamhet. Tack vare sin breda erfarenhet i rollen som controller är han väl insatt i kommunens uppdrag och ekonomi. Jag är övertygad om att hans kompetens, egenskaper och ledarskap kommer att vara en stor tillgång för Älvdalens kommun och vi ser fram emot att välkomna honom i hans nya roll inom kort, säger Kristian.

Daniel är uppvuxen i Älvdalen men bodde i Linköping under sina studieår. Efter avslutade studier 2015 flyttade Daniel hem till Älvdalen igen, där han nu bor med sin familj och njuter av närhet till natur och fritidsaktiviteter.

Vi hälsar Daniel varmt välkommen och lycka till.

Senast uppdaterad: 8 juli 2024