Ansök om specialkost via vår nya e-tjänst

Publicerad: 24 juni 2024

Har du behov av någon typ av specialkost kan du nu använda vår nya e-tjänst som ger dig flera nya möjligheter. Alla tidigare beslut löper ut nu vid vårterminens slut. Så gå in och gör din nya ansökan snarast för att få ditt beslut klart så snart som möjligt och upptäck fördelarna.

Lunchmeny i nya Älvdalsskolan.

Med den nya e-tjänsten vill vi förenkla för dig som vårdnadshavare och personal att anmäla behov av specialkost och samtidigt öka tillgängligheten genom att du enkelt och när som helst kan ta del av aktuella beslut. Vi vill också göra det enkelt och säkert för köken att ta del av beviljad specialkost. Köken får därmed en bättre översikt och kan enklare planera, laga och servera maten och vi kan säkerställa att alla med specialkostbehov snabbt kan serveras rätt mat.

För vårdnadshavare och personal

E-tjänsten vänder sig till dig som vårdnadshavare till barn på förskola och skola, och till dig som personal som arbetar på förskola och skola som vill anmäla behov av specialkost. Du kan ansöka om specialkost, behovsanpassade måltider och anpassade måltider av etiska eller religiösa skäl.

I e-tjänsten kan du göra en ansökan och om ansökan blir beviljad kan beslutet gälla tills vidare eller till ett visst datum, till exempel tre år framåt. Det betyder då att du inte behöver skicka in en ny ansökan varje år. E-tjänsten erbjuder även fler fördelar.

Det som är nytt och som förenklar är att

  • du får beviljade beslut tills vidare eller till ett visst datum
  • du kan se dina beslut
  • du kan förlänga dina beslut
  • du kan välja att avsluta beviljade beslut
  • du får en påminnelse att förnya din ansökan innan giltighetstiden tar slut.

I e-tjänsten behöver du i vissa fall bifoga intyg från läkare eller dietist som styrker behovet av specialkosten.

Alla behöver göra en ny ansökan snarast

Eftersom alla tidigare beslut löper ut nu vid vårterminens slut behöver du som har behov av någon typ av specialkost göra en nya ansöka snarast via den nya e-tjänsten.

Gör din ansökan vi e-tjänsten Anmäl behov av specialkost Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 24 juni 2024