Kristian Koivumäki blir ny kommundirektör

Publicerad: 24 april 2024

Nu står det klart att Kristian Koivumäki blir ordinarie kommundirektör för Älvdalens kommun. Processen att tillsätta en ersättare efter Stefan Linde, som gått i pension, är därmed färdig. Kristian kommer närmast från uppdraget som kommunens ekonomi- och serviceavdelningschef.

Kristian Koivumäki.

Beslutet att utse Kristian Koivumäki till ordinarie kommundirektör har fattats av kommunalråd Peter Egardt efter samråd med allmänna utskottet.

Jag är mycket glad att kunna meddela att det nu står klart vem som blir vår nya kommundirektör och att vi har kunnat rekrytera en så kompetent person som Kristian på den här viktiga tjänsten. Kristians gedigna ekonomiska bakgrund, kombinerat med hans fleråriga erfarenhet från kommunens ledningsgrupp, innebär en trygghet i arbetet framåt med de utmaningar och möjligheter som kommunen står inför, säger Peter Egardt.

Kristian kommer närmast från uppdraget som ekonomi- och serviceavdelningschef i Älvdalens kommun och har ingått i kommunens ledningsgrupp sedan 2019. Där har han haft en viktig roll i att utveckla och leda kommunkoncernens arbete framåt, både vad gäller ekonomi och verksamhet. Men nu väntar alltså ett nytt uppdrag men i ett för Kristian välbekant sammanhang.

Jag är glad över att tillträda rollen som kommundirektör. Jag ser fram emot att lära mig ännu mer om Älvdalens kommuns verksamheter och att få fortsätta utveckla kommunen tillsammans med alla våra duktiga medarbetare, säger Kristian Koivumäki.

Kristian bor sedan 2016 i Mora och tillbringar mycket av sin fritid med sina barn och deras fritidsaktiviteter. Personligen har Kristian spelat hockey fram till 28-års ålder men har sedan dess sadlat om till fallskärmshoppning.

Kristian tillträder tjänsten 1 maj och tar då över uppdraget från nuvarande tillförordnad kommundirektör Thomas Kjellson. Nu påbörjas processen med att hitta en ersättare för Kristian i rollen som ekonomi- och serviceavdelningschef.

Vi önskar Kristian stort lycka till i sin nya roll som ordinarie kommundirektör.

Senast uppdaterad: 24 april 2024