Torbjörn blir tillförordnad förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen

Publicerad: 2 februari 2024

Nu är tillförordnad förvaltningschefen för Barn- och utbildningsförvaltningen utsedd och vi välkomnar Torbjörn Martinsson i rollen och till kommunen.

Torbjörn Martinsson, tillförordnad chef för Barn- och utbildningsförvaltningen från 1 mars 2024.

Torbjörn Martinsson, tillförordnad chef för Barn- och utbildningsförvaltningen från 1 mars 2024.

– Som tillförordnad skolchef kommer Torbjörn Martinsson till oss. Han har tidigare varit skolchef i Malung-Sälens kommun och kommer senast från ett uppdrag i Ockelbo kommun som rektor. Han har en god insyn i alla skolans frågor och kanske en extra styrka är insikten i de frågor som rör mindre kommuner. Vi möter redan nu frågor med anledning av de minskande barnkullarna och jag tror att Torbjörn kommer att kunna jobba nära politiken och sina kollegor för att möta både framtida behov och utmaningar, säger tillförordnad kommundirektör Thomas Kjellson.

Torbjörn Martinsson är uppvuxen i Idre och flyttade till Mora för att gå gymnasium. Där lades grunden för ett yrkesliv inom skolan med en lärarutbildning som sedan praktiserades i kooperativ förskoleverksamhet och vidare inom kommunal skolverksamhet.

– Jag har jobbat i skolans värld i drygt 30 år på olika nivåer. De senaste 16 åren har jag arbetat som skolledare på olika nivåer. Under åtta år av de åren har jag varit förvaltningschef i Malung-Sälens kommun, säger Torbjörn Martinsson.

Oktober 2021 tog Torbjörn steget och startade eget företag och han har sedan dess jobbat som konsult inom skolverksamhet. Det var också ett konsultuppdrag som ledde honom till Ockelbo kommun, där han sedan januari 2022 arbetar som rektor.

– Som konsult har man en roll under en tidsbegränsad period vilket ger en annan ingångsvinkel än en ordinarie tjänst. Uppdraget är dock detsamma, säger Torbjörn.

Under Torbjörns år i Malung-Sälens kommun har det funnits ett nära samarbete skolcheferna i emellan vilket gör att han är bekant med tidigare skolchefer och verksamheten i Älvdalens kommun.

– Min erfarenhet av arbete i mindre kommuner och samarbetet oss emellan gör att jag har förståelse för utmaningarna som många glesbygdskommuner har och står inför, som till exempel kompetensförsörjning, minskad befolkning och geografisk stora avstånd.

Torbjörn ser sig själv som prestigelös och positiv och tycker att det är viktigt att lösa saker tillsammans.

– Jag tycker att det är viktigt att vi alla arbetar mot samma mål och att vi förstår att vi alla är en del av en helhet. Alla medarbetare är viktiga för att vi ska lyckas ge våra barn och elever en bra utveckling och utbildning som de kan bära med sig i framtiden. Jag ser fram emot att få komma på plats och lära känna organisationen och lära känna alla medarbetare, säger Torbjörn.

Från 1 mars 2024 välkomnar vi Torbjörn till oss här i Älvdalens kommun när han tillträder tjänsten som tillförordnad chef för Barn- och utbildningsförvaltningen som konsult under ett år framåt.

Senast uppdaterad: 2 februari 2024