Hyr Kolonin i Mellbystrand i sommar

Publicerad: 18 januari 2024

Nu kan föreningar och större grupper hyra kommunens koloni i Mellbystrand. Uthyrning sker veckovis under sommaren 2024 och sker genom lottning. Alla som lämnar in önskemål om vecka senast 3 mars i år deltar i lottningen.

Siluett av båt i solnedgången vid havet i Mellbystrand.

Den kilometerlånga sandstranden vid havet i Mellbystrand. Foto: Jonas Nyström.

Kommunens lägergård som ligger i Mellbystrand i Laholms kommun på västkusten kan hyras veckovis av föreningar, kommunala verksamheter och slutna sällskap från Älvdalens kommun. Lägergården var från början en barnkoloni avsedd för barn från Älvdalens kommun. På så sätt har den kommit att kallas för Kolonin, ett namn som har hängt kvar och som många är bekanta med. Lokalerna används fortfarande främst under sommarmånaderna. Närheten till den kilometerlånga sandstranden har gjort kolonin till ett mycket populärt semesterställe för Älvdalens kommuns invånare.

Alla har samma chans genom lottning

Att hyra kolonin i Mellbystrand är populärt och för att ge alla samma chans att hyra införde kommunen ett nytt sätt att boka till förra sommaren.

Den som är intresserad av att hyra lämnar in önskemål om vecka via ett formulär på kommunens webbplats. Sedan lottas veckorna ut bland alla inkomna önskemål. Det här ger alla samma chans att få hyra en vecka i Mellbystrand, förklarar demokratisamordnare Tomas Nord.

Lägergården Kolonin i Mellbystrand.

Lägergården Kolonin i Mellbystrand. Foto: Tomas Nord.

Bra att veta om du vill hyra kolonin i Mellbystrand

Kolonin hyrs veckovis med bytesdag på lördagar och kan hyras av föreningar, kommunala verksamheter och slutna sällskap från Älvdalens kommun. Du behöver vara folkbokförd i Älvdalens kommun för att hyra anläggningen som har 34 bäddar fördelade på tio rum. Priset är 30 000 kronor per vecka.

Du hittar information om Mellbystrand och kan lämna dina önskemål om vecka via formulär på alvdalen.se/mellbystrand. Det går att önska upp till tre alternativa veckor. Sedan sker lottdragning bland inkomna önskningar. Blir er önskan dragen blir ni kontaktade av oss. Det går också bra att kontakta kontaktcenter för hjälp via telefon.

Välkommen med önskemål om vecka senast 3 mars 2024!

Senast uppdaterad: 18 januari 2024