Är du vår nya kommundirektör?

Publicerad: 11 januari 2024

Vill du vara en del av något stort och unikt? Är du en engagerad och kommunikativ ledare som brinner för att utveckla och stärka en kommun med storslagna möjligheter? Då kan det vara dig vi söker som vår nya kommundirektör.

Klar vintereftermiddag vid Städjan.

Just nu pågår rekrytering av vår nya kommundirektör. Som kommundirektör är du vår kommuns ledande tjänsteperson och spelar därmed en central roll i att driva och forma Älvdalens kommuns framtid och utveckla det kommunala uppdraget med medborgaren i fokus. Denna roll är inte bara en position; det är en nyckel till förändring och utveckling av kommunen.

Förutsättningar och utvecklingsområden

Älvdalens kommun genomgår en spännande och expansiv utveckling, särskilt i våra fjällnära områden. Här möts tradition och framtid, där vi skapar en balans mellan tillväxt och bevarande av vår unika natur och kultur. Vi är stolta över att vara “en bra bit av Dalarna”, en till ytan stor kommun med en säregen historia. Vi ser möjligheter till tillväxt inom områden som hållbar turism och digitalisering. Genom strategiskt tänkande och samarbete strävar vi efter att skapa en framtidssäker och blomstrande kommun.

Kommunen som organisation och arbetsplats

Vår organisation präglas av värdeorden kärlek, trygghet, respekt och överraskande. Hos oss är varje individ viktig och varje idé välkomnas. Tillsammans med kommunens cirka 550 medarbetare formar vi verksamheten där varje dag är en ny möjlighet att göra skillnad för medborgarna i Älvdalens kommun. Där närheten mellan personer i kedjan; medborgare, medarbetare, chefer och beslutsfattare är en viktig del.

Dina arbetsuppgifter

Som kommundirektör är du länken mellan politik och förvaltning vilket innebär att du tillsammans med förvaltningscheferna omsätter den politiska viljan till konkret handling. Du har direkt chefsansvar över förvaltningschefer och avdelningschefer inom kommundirektörsförvaltningen.

Som vår nya kommundirektör har du även en speciell chans att forma framtiden i Älvdalens kommun. Inledningsvis har du möjlighet att vara med och forma den strategiska ledningen för kommunen då du kommer att leda rekryteringen av tre förvaltningschefer till kommundirektörens ledningsgrupp. Det ger en möjlighet att skapa ett ledningsteam som kommer att vara kärnan i vår fortsatta framgång och utveckling.

Leva och bo i Älvdalens kommun

Med en mångfald av natursköna platser, genuina samhällen och närhet till fjäll, skog, sjöar och vattendrag under fyra årstider erbjuder vi en unik livskvalitet som få andra platser kan matcha. Älvdalens kommun är därmed mer än bara en plats, det är en upplevelse, och vi är stolta över att vara en destination som lockar många besökare året runt.

Vår kultur är rik och varierad, med ett starkt kulturarv och som samisk förvaltningskommun är vi unika i länet. Här värdesätter vi mångfald och arbetar aktivt för att bevara och främja vår kulturella arv.

Älvdalens kommun är inte bara en plats att arbeta på, det är en plats att kalla hem. Vi erbjuder därför inte bara ett jobb – vi erbjuder en livsstil!

Här kan du läsa mer om tjänsten.
Kommundirektör till Älvdalens kommun (Clockwork) Länk till annan webbplats.

Välkommen med din ansökan senast 21 januari!

Senast uppdaterad: 11 januari 2024