Med anställningsgaranti och körkort hoppas vi locka fler till yrken inom vården

Publicerad: 1 december 2023

Älvdalens kommun behöver fler medarbetare med rätt kompetens som vill jobba inom vård och omsorg i kommunen. Vi satsar därför på anställningsgaranti och erbjuder körkort till dig som är undersköterska och vill arbeta inom vård och omsorg hos oss.

Ung tjej sitter i bil och ler.

Älvdalens kommun har idag en personalstyrka inom vård och omsorg som gör ett fantastiskt jobb och som gör stor skillnad för många brukare i vardagen. En kompetens som vi som kommun är stolta över och som vi vill värna om och bevara. Liksom många andra kommuner runt om i landet står även vi inför stora utmaningar med pensionsavgångar och svårigheter att rekrytera personal i och med att färre väljer att utbilda sig och arbeta inom vård och omsorg idag. För att klara av det framtida kompetensbehovet vill vi skapa bra möjligheter för att du som är utbildad undersköterska ska vilja jobba just hos oss. Älvdalens kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare helt enkelt och därför erbjuder vi anställningsgaranti och körkort till dig som har en undersköterskeexamen och vill bli medarbetare hos oss inom vård och omsorg.

​Anställningsgaranti efter utbildning inom vård och omsorg

Vi erbjuder anställningsgaranti för elever som genomgått vård- och omsorgsprogrammet på Mora gymnasium eller Mora vuxenutbildning med undersköterskeexamen.

När du är färdig med din utbildning och uppfyller kraven för att kunna ansöka om yrkesbevis för undersköterska garanteras du en provanställning inom vård och omsorgen. Om provanställningen fungerar bra och om du har ansökt och fått ditt yrkesbevis övergår provställningen efter sex månader till en tillsvidareanställning. Till en början jobbar du centralt inom vård och omsorgen eller bemanningsenheten tills det uppstår en vakant tjänst.​

Körkort för dig som arbetar inom vård och omsorg

Om du är folkbokförd i Älvdalens kommun och utbildad undersköterska och tillsvidareanställs som ny undersköterska inom vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen erbjuder vi dig ett B-körkort.

Erbjudandet innebär att kommunen står för kostnaden för ett grundpaket för B-körkort med ett värde på cirka 11 000 kronor. Du står själv för ytterligare kostnader som kan uppstå. Körkortsutbildningen sker på egen tid.

Senast uppdaterad: 1 december 2023