Älvdalens kommunwebb får ny användarvänlig startsida

Publicerad: 9 november 2023

Älvdalens kommun lanserar ny och mer användarvänlig startsida. Med den nya startsidan blir det enklare för webbesökaren att hitta till exempel kommunens e-tjänster, lediga jobb och öppettider.

Skärmklipp på alvdalen.ses nya startsida där du kan se en flygbild över Älvdalens kyrkby.

I en tid där digital kommunikation och tillgänglighet är av största vikt, har Älvdalens kommun tagit ett steg framåt för att förbättra användarupplevelsen på sin webbplats. Den nya startsidan har utformats med hänsyn till de behov och önskemål som invånarna i Älvdalens kommun uttryckt i en enkätundersökning.

Tidigt i våras gjorde kommunikationsenheterna i Älvdalen, Mora och Orsa kommuner en enkätundersökning för att höra vad våra webbesökare tycker om kommunwebbars startsidor.

- Bland annat fick vi in svar på varför man besöker webben och vad man tycker är viktigt att hitta på startsidan. Det är det vi nu har försökt att lyfta, säger Lotta Andersson, kommunikatör i Älvdalens kommun.

Att läsa nyheter och hitta information är den största anledningen till att besöka kommunwebben. Kontaktuppgifter och öppettider är också vanliga anledningar att besöka kommunens webbplats.

På startsidorna tycker de flesta som svarat på enkäten att det är mycket viktigt att hitta kommunens nyheter, kontaktuppgifter och e-tjänster. Man tycker också att det är mycket viktigt att direkt se driftstörningar som till exempel vägavstängningar.

I samverkan med kommunikationsenheterna i Mora och Orsa har vi nu skapat nya startsidor till respektive kommunwebb som gör det enklare att hitta viktig och relevant information.

- Den nya layouten ger snabb åtkomst till nyheter, evenemang, e-tjänster och kontaktuppgifter – allt på ett överskådligt sätt, säger Lotta Andersson.

Den nya startsidan är ett steg framåt mot att göra information och e-tjänster enklare och mer tillgängliga för alla, både besökare, medborgare och medarbetare.

I samband med produktionssättningen av de nya startsidorna kan det uppstå vissa driftstörningar på kommunwebben. Om du inte kommer åt den information som du för tillfället letar efter kan du ringa kommunens kontaktcenter 0251-313 00.

- Är ditt ärende inte brådskande hoppas vi att du har möjlighet att göra ett nytt besök på webben om en liten stund, säger Lotta.

Senast uppdaterad: 9 november 2023