Skolchefen slutar

Publicerad: 29 september 2023

Skolchefen Anna-Karin Olsson, med ansvar för all skol- och förskoleverksamhet i kommunen, säger upp sig för att återgå till sitt tidigare arbete.

Skolchef Anna-Karin Olsson i kontakcenter i kommunhuset i Älvdalen.

Skolchef Anna-Karin Olsson.

Det har varit både roligt och utmanande att arbeta i Älvdalens kommun och jag har lärt mig otroligt mycket under de åren jag arbetat här. Det är en verksamhet och kommun som består av väldigt många kompetenta medarbetare. Framöver kommer det att fortsätta vara viktigt att arbeta med barnen och eleverna i fokus och att tydliggöra rollerna i styrkedjan.

Anna-Karin har tillsammans med de övriga i skolledningen påbörjat ett viktigt utvecklingsarbete inom skolan.

Det utvecklingsarbetet behöver vi fortsätta. Den förflyttning som verksamheten gjort under Anna-Karins ledning har varit mycket värdefull. Anna-Karin har även varit en viktig person i kommunens ledningsgrupp och har under sin tid inom kommunen bidragit med både sin erfarenhet och sin kunskap, säger Stefan Linde, kommundirektör i Älvdalens kommun.

Rekryteringen av ny skolchef kommer att påbörjas omgående. Anna-Karin kommer förhoppningsvis att arbeta kvar fram till dess att hennes efterträdare är på plats.

Vi önskar Anna-Karin varmt lycka till och hoppas Anna-Karin kan tänka sig att återvända till Älvdalens kommun i sitt framtida arbetsliv, avslutar Stefan.

Senast uppdaterad: 29 september 2023