Ingen faktura för barnomsorg i juli månad

Publicerad: 26 juli 2023

Saknar du din barnomsorgsfaktura nu i juli? Du behöver inte oroa dig för att den har kommit bort. Vi har inte skickat ut några fakturor för förskola och fritids den här månaden.

Kvinna sitter i soffa och betalar fakturor via dator med en miniräknare och pappersfakturor på bordet.

Älvdalens kommun har tidigare fakturerat avgifterna för barnomsorg i förskott. Du som använder vår barnomsorg betalade därför juli månads fritids eller förskola via fakturorna som skickades ut i juni. Från och med augusti ändrar vi våra rutiner så att vi skickar fakturor för barnomsorgen för innevarande månad istället för i förskott. Det innebär att fakturan för augusti månads förskola och fritids skickas först i början på augusti, och att vi därför inte skickar några barnomsorgsfakturor nu i juli.

Anledningen till ändringen är att det ska bli enklare för kommunen att hantera alla fakturor och avgifter för barnomsorg. Tillsammans med Mora och Orsa kommuner inför vi ett gemensamt datasystem för e-tjänster och elevregisterhantering. För att systemet ska fungera smidigt behöver Älvdalens kommun ändra faktureringsperiod till samma period som de andra kommunerna.

Senast uppdaterad: 26 juli 2023