Strandskolans årskurs 8 på pallen i Yrkeskampen!

Publicerad: 11 maj 2023

Stort grattis till klass 8 på Strandskolan i Idre som hade stora framgångar i tävlingen Yrkeskampen 2023. Efter en mycket fin insats nådde de en andraplats i tävlingen.

Deltagarna från Strandskolans klass 8 i Yrkeskampen 2023.

Deltagarna från Strandskolans klass 8 var (från vänster): Ebba, Loke, Emil, Sofie och Irma.

Samma klass som för tre år sedan var i semifinal i Vi i femman kan nu räkna in ännu en stor framgång när man blivit näst bäst bland över 500 klasser från hela landet i den nationella tävlingen Yrkeskampen 2023.

Åttorna på Strandskolan tog sig till den stora nationella finalen via en webbtävling. Finalen ägde rum i Helsingborg den 10 maj och inleddes med en delfinal där de 15 skolklasser som tagit sig dit tävlade i fem grenar:

  • Artbestämning av blommor
  • Bäddning av säng för hotell
  • Fastspänning av farmartank på ett släp med hjälp av spännband
  • Förflyttning av grus med grävskopa, där föraren inte kunde se något
  • Påklädning av en skyltdocka

Efter detta stod det klart att Strandskolans klass 8 var en av de tre bästa klasserna i tävlingen och därmed vidare till nästa finalomgång.

Strandskolans klass 8 var nu med och gjorde upp om vilka som skulle sluta 1:a, 2:a och 3:a i hela tävlingen. I finalen fick klasserna ta sig an ytterligare sju grenar, bland annat fick de springa med shoppingvagn och fylla den med ingredienser från en shoppinglista, mjölka en ko, vispa maräng, byta däck och bygga ihop en lådbil.

Efter detta stod det klart att eleverna från Strandskolan hade tagit sig från webbtävlingen i klassrummet hela vägen till en andraplats i Yrkeskampen 2023 i Helsingborg.

Tävlingen Yrkeskampen arrangeras årligen av WorldSkills Sweden och handlar om att öka kunskapen för olika yrken och få fler att välja yrkesutbildningar på gymnasienivå. Genom praktiska moment får eleverna prova på olika yrken på ett roligt och inspirerande sätt.

Bra jobbat klass 8 och stort grattis!

Senast uppdaterad: 11 maj 2023