Prova på vårdyrket

Publicerad: 15 februari 2023

Du som har fyllt 18 år och inte har någon tidigare kunskap eller erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg har nu chansen att få prova på ett av Sveriges viktigaste yrken. Älvdalens kommun ger dig möjligheten att testa på arbetet som vårdbiträde under 1–2 praktikdagar med lön.

Leende äldre kvinna med glasögon.

Under din praktik kommer du att få gå med en erfaren handledare som ger dig en inblick i hur arbetet går till. Praktiken sker 1-2 dagar fördelat på max 15 arbetstimmar. Timlönen är 122,50 kronor och i de fall då du praktiserar på kvällar eller helger får du även ersättning för arbete vid obekväma arbetstider, så kallad ob-ersättning.

Efter avslutad praktik kan du sedan själv ta ställning till om du vill ansöka om ett sommarvikariat inom Älvdalens kommuns vård och omsorg.

Vill du få en inblick i ett av Sveriges viktigaste jobb? Ta chansen att genomföra arbetspraktik inom vård och omsorg i Älvdalens kommun. Vi behöver dig!, säger personalchef Helena Halvarsson.

Om du är intresserad av att prova på vårdyrket kan du läsa mer om hur det går till via länken under mer information nedan.

Senast uppdaterad: 15 februari 2023