Två företag från Älvdalens kommun vinnare i Dalarnas Stjärngala

Publicerad: 27 januari 2023 Uppdaterad: 20 juli 2023

Den 26 januari hölls Dalarna Business årligen återkommande Stjärngala. Varje år koras vinnare i sju kategorier. I år hade vi hela fem företag nominerade i fem av sju kategorier. Nu avslöjar vi vilka som kammat hem priserna.

Alla vinnare på Stjärngalan 2023

Vi är oerhört stolta över att vi i år har hela fem företag nominerade i olika klasser. Det är rekord för vår del i antal som är nominerade vid samma tillfälle, säger näringslivssamordnare Frida Torsein.

Nu är Stjärngalans vinnare korade. Älvdalens kommun hade två vinnare i kategorierna Årets Nyföretagare och Årets Varumärke i Dalarna. Två av fem nominerade företag har således kammat hem pris.

PI Fastighetsförmedling kammade hem priset Årets Nyföretagare i Dalarna och Idre Himmelfjäll i kategorin Årets Varumärke i Dalarna. De tre andra företagen som nominerades på Stjärngalan var Pressmaster i kategorin Årets Exportföretag, No Connection i Årets Nytänkare och Pontus Johansson på Norrdala bygg i Årets Företagsledare.

Motivering till Årets Nyföretagare, Pi Fastighetsförmedling:
Efter några år i branschen väljer Ida och Kristin att starta egen lokal fastighetsförmedling 2020. Med stort engagemang samt en enkel och lättförståelig affärsmodell hjälper de både säljare och köpare, tryggt och säkert genom sin livs största affär. Tack vare fina rekommendationer från kunder växer företaget vidare.

Roberto Vacchi, Kristin Jauch och Ida Larsson

Motivering till Årets Varumärke, Idre Himmelfjäll:
Fartfyllda äventyr genom slingrande fjällskog lockar många besökare till en unik upplevelse med inslag av både renar och samisk kultur. Med starkt fokus och hårt arbete har denna anläggning snabbt vuxit till en familjedröm där varumärket har etablerats och blivit välkänt. Genom en tydlig framtidsstrategi skapar ”Sveriges nyaste skidanläggning” fjällmagi.

Torbjörn Wallin, Idre Himmelfjäll

Vi hade även Pressmaster nominerade till Årets Exportföretag, No Connection i kategorin Årets Nytänkare och Pontus Johansson på Norrdala bygg i Årets Företagsledare. För att citera Tomas Ahlbäck, marknadsområdeschef på Nordea i Dalarna, som presentera Årets Företag. Han sa att det är ett nålsöga man ska passera för att ens bli nominerad. Det är flera riktigt bra lag som man måste slå ut för på vägen till att bli nominerad. Så att bli nominerad är riktigt, riktigt bra även om man inte kammade hem förstaplatsen, säger Frida som var med på Stjärngalan under gårdagen.

Senast uppdaterad: 20 juli 2023