Välkommen till medborgardialog på Särnakontoret

Publicerad: 20 januari 2023

Vi vill veta vad du som har Särnakontoret som ditt närmaste kommunkontor tycker. Vad skulle du önska att vi kan hjälpa dig med, nu och i framtiden?

Särnakontoret från utsidan på sommaren.

Särnakontoret.

Vi bjuder in till medborgardialog på Särnakontoret tisdag 24 januari klockan
13.00-16.00 och torsdag 26 januari klockan 16.00-19.00.

Det handlar om att lyssna av vilka behov som boende i Särna upplever att det finns nu och framåt, säger kommunalråd Peter Egardt.

Särnakontoret kallades från början Medborgarkontoret och då var tanken att samla olika myndigheter och kommunen i samma lokaler för att skapa bra service åt medborgarna. Då fanns Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommunala bostadsstiftelsen och från kommunen även skolledningen och socialförvaltningen för Särna. Med tiden lämnade de olika myndigheterna kontoret och kvar blev endast kommunens verksamhet.

I dag är det Susanne Enocksson som arbetar på Särnakontoret. Susanne arbetar med barnomsorgsadministration och ekonomi och är även den som tar emot besökare. Särnakontoret fungerar som en knutpunkt för post som ska vidare ut till kommunens verksamheter och där besökare kan få hjälp med ärenden.

­Det kan handla om att hjälpa till att leta information, blanketter med mer från olika myndigheter, säger Susanne.

Förutom Susanne har Daniel Modigh, coach inom vård- och omsorgsförvaltningen, sitt kontor på Särnakontoret. Det finns även mötesrum som används men i övrigt står lokalerna oftast tomma. Då Susanne närmar sig tiden för att ta pension och nu går ner i tid innan hon slutar i juli, väcks frågor om vad som ska hända med Susannes tjänst och de stora lokalerna.

Med anledning av det vill vi veta vad boende i Särna och de som har Särnakontoret som sitt närmaste kommunkontor har för behov och önskemål nu och framåt. Därför bjuder vi in till medborgardialog på Särnakontoret. Kom och ta en fika och träffa mig och andra tjänstepersoner från kommunen och berätta, uppmanar kommunalråd Peter Egardt.

Välkommen till medborgardialog på Särnakontoret

Tisdag 24 januari klockan 13.00-16.00
Torsdag 26 januari klockan 16.00-19.00.

Kan du inte komma har du möjlighet att lämna dina synpunkter och idéer till och med 31 januari via länken alvdalen.se/sarnakontoret Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 20 januari 2023