Inspirerande och kul föreläsning för medarbetare

Publicerad: 13 december 2022

Eldröd, havsblå, solgul och skogsgrön är färger som kan beskriva olika personligheter. Alla har lite av var färg men vissa har mer av den ena färgen än andra. Under en rolig och inspirerande föreläsning berättade författaren och föreläsaren Annika R Malmberg om hur kommunens medarbetare kan bli bättre på att förhålla sig till varandra och dra nytta av varandras olikheter.

Kvinna står på en scen och visar bildspel med texten Vi är alla olika. På bilden ser man också flera olika hudraser på en rad.

Författaren och föreläsaren Annika R Malmberg

Annika R Malmberg har fått utmärkelsen Diamond Speaker vilket innebär att hon är en av Sveriges bästa talare. I onsdags, 6 december 2022, var kommunens alla medarbetare medbjudna att lyssna på hennes budskap och igenkännande exempel hämtade från olika situationer med kollegor på jobbet, träningskompisar och familjemedlemmar.

Syftet med föreläsningen är att skapa förståelse för nyttan av våra olikheter. Målet är att skapa arbetsglädje, att acceptera att vi alla är olika och att vi alla behöver bli bättre på att anpassa oss och mötas på halva vägen för att undvika onödiga krockar. Med konkreta råd och verktyg om hur alla kan bli bättre på att samarbeta och kommunicera visar Annika hur vi på riktigt kan lyfta varandra.

Jag har lärt mig massor under den korta tid jag varit här. Bland annat att Älvdalens kommun har värdegrundsorden kärlek, respekt, trygghet och överraskande. Dessa ord ska genomsyra vårt medarbetarskap. Annika satte detta i nytt ljus, säger Therese Johansson som är ny personalstrateg i Älvdalens kommun och som har varit med och planerat föreläsningen.

På våra arbetsplatser är förändringar en vardag och förutsättningarna ändras nästan dagligen. För att få våra verksamheter att fungera måste alla vara delaktiga i de förbättrings- och förändringsarbeten som sker.

Vi har några jobbiga och påfrestande år bakom oss och vi behöver orka med att vara varandras arbetsmiljö. Hur vi ser på varandras arbetsinsatser, hur vi bemöter varandra, hur vi ser vår kollegas olikhet och hur vi tar vara på kollegans kompetenser är avgörande för att kunna bidra till vår arbetsmiljö och vår kultur, säger Mikko Talala som är ny förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen och som tillsammans med Therese varit med och planerat föreläsningen.

Några citat från medarbetare

Tack för en fantastisk föreläsning.

Älvdalens Kommun har verkligen stigit i graderna som arbetsgivare i mina ögon den senaste tiden.

Vilken föreläsning! Så intressant och kul att inspireras av och få nya synsätt och perspektiv.

Tack Älvdalens kommun för investeringen i att ge oss chansen att bli bättre kollegor och möjlighet att stärkas och utvecklas både i oss själva och i vår yrkesroll.

Inspirerande och det ger mig verktyg att använda i min yrkesroll.

Så roligt en massa igenkänning, gav mersmak att använda kunskapen i min arbetsgrupp fick en större förståelse för hur jag kan påverka positivt i min arbetsgrupp.

Hhahaha jag kände igen mig i flera av färgerna, hahaha några av mina kollegors färg också för den delen.

...nu ska jag testa gubben där hemma.

Senast uppdaterad: 13 december 2022