Älvdalens kommun välkomnar nya chefer

Publicerad: 13 september 2022

Flera enheter och förvaltningar inom Älvdalens kommun har fått nya chefer. Något som kommundirektör Stefan Linde ser positivt på.

Nya chefer på introduktionsdag

Roland Back, Therese Johansson, Helena Halvarsson, Jennie Mörk, Axel Sjösvärd, Stefan Linde, Hanna Dahlkvist, Mikko Talala och Lisa Bength.

Det är jättekul att vi har lyckats rekrytera så många nya duktiga medarbetare som vill jobba med oss i Älvdalens kommun, så något har vi gjort rätt, konstaterar Stefan glatt.

Introduktionsdag

I juni hölls en introduktionsdag för de nya cheferna. Syftet med dagen var att ge en överblick över vilket stöd de olika funktionerna inom Service- och utvecklingsförvaltningen kan bistå cheferna med i deras dagliga arbete. Dagen började med en presentation av Älvdalens kommun och dess organisation av kommundirektör Stefan Linde, följt av en genomgång av medarbetarna på kontaktcenter och dess funktioner, som är något av ett nav både internt och externt. Innan dagen var slut hade cheferna fått introduktioner av medarbetare på Personalenheten, Ekonomienheten, Löneservice, Bemanningen och av kommunens sekreterare. Ett gediget program planerat av Therese Johansson och Lisa Bength på Personalenheten, som också var värdar för dagen.

Roland Back, enhetschef

Först ut i skaran bland nykomlingar, med anställning sedan 1 mars, är Roland Back som är enhetschef för Furuvägens äldreboende som ingår i Vård- och omsorgsförvaltningen. Roland är älvdaling och bor på orten. Han kommer närmast från Orsa kommun där han har haft motsvarande tjänst under sju år.

Jag har jobbat med människor hela livet och har många verktyg med mig. Just nu jobbar vi bland annat med ett stort och viktigt förändringsarbete med att göra om alla deltidstjänster till heltid. En resa som började 2016 och ska vara färdig 2024 och grundar sig i ett avtal mellan SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, och fackförbundet Kommunal. Det är nu skönt att kunna jobba på hemmaplan och slippa pendla, säger Roland.

Jennie Mörk, lönechef

Jennie Mörk har rötterna i Älvdalen och bor på orten. Hon har sedan 2018 arbetat på Norra Dalarnas Löneservice och 1 april i år påbörjade hon sin anställning som lönechef för enheten, som ligger under Service- och utvecklingsförvaltningen. Jennie har en bakgrund som journalist och kommunikatör och har tidigare även arbetat som personlig tränare.

Det känns bra och spännande. Det är smart att man samverkar inom Mora, Orsa och Älvdalens kommuner med vår gemensamma servicenämnd. Vi sköter också lönerna för de kommunala bolagen och kommunalförbundet Brandkåren norra Dalarna. Det ger jobbet en bredd som är spännande. Framför allt är det alla trevliga, kompetenta och lojala kollegor som gör att det är så roligt att gå till jobbet, säger Jennie.

Hanna Dahlkvist, administrativ chef

Hanna Dahlkvist kommer från Älvdalen och bor på orten. Hon jobbar sedan 1 april som administrativ chef på enheten Administration som ligger under Service- och utvecklingsförvaltningen. Dessförinnan hade Hanna tjänsten som kommunsekreterare och har arbetat på kommunens kansli sedan 2016.

Jag känner mycket för verksamheten som jag varit en del av tidigare och tycker att det är roligt att nu kunna fortsätta utvecklingsarbetet i min nya roll, säger Hanna.

Mikko Talala, förvaltningschef

Mikko Talala är uppvuxen i Finland och har jobbat i Mora inom Region Dalarna de senaste 20 åren. Först som sjuksköterska och de senaste sju åren som första linjens chef. Sedan 1 juni är Mikko förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen i Älvdalens kommun. Mikko bor idag i Våmhus och ser sin nya tjänst som en möjlighet till personlig utveckling.

Det var dags för nya utmaningar. Det känns spännande och som att jag har hamnat rätt. Alla har varit välkomnande och det känns bra. Jag ser fram emot att jobba med alla nya kollegor och att få vara med och utveckla kommunen, säger Mikko.

Helena Halvarsson, personalchef

Helena Halvarsson är morabördig och bor i Mora. Hon kommer närmast från Gagnefs kommun där hon har arbetat på personalavdelningen i nio år och bland annat varit personalchef de senaste sju åren. Det var hennes nyfikenhet på Älvdalens kommun som tog henne till Älvdalen. Helenas hjärta klappar för norra Dalarna och sedan 1 juni har hon tagit över rollen som personalchef.

Det känns välkomnande och bra, det är en organisation med framåtanda. Jag gillar det upparbetade samarbete som finns mellan Mora, Orsa och Älvdalen och tycker att det är roligt att få fortsätta arbetet med det.

Axel Sjösvärd, bemanningschef

Axel Sjösvärd härstammar från Falun, bor i Mora och kommer närmast från ett arbete som HR-konsult i Borlänge kommun. Sedan 6 juni jobbar Axel som bemanningschef för bemanningsenheten inom Service- och utvecklingsförvaltningen i Älvdalens kommun.

Det märks att de som bor här tycker om sin bygd och bryr sig. Att kommunen har både engagerade medborgare och anställda. Jag har spenderat mycket tid i Grövelsjön sen barnsben och är glad att få chansen att arbeta för Älvdalens kommun, säger Axel.

Senast uppdaterad: 13 september 2022