Ungdomar - blås grönt och vinn fina priser!

Publicerad: 12 augusti 2022

Under Älvdalens Musik- och motorfestival kan ungdomar som väljer att avstå från alkohol vara med och tävla om fina priser. Det är Håkan Tomth och Anna Enblom, fritidsledare i Älvdalens kommun, som tillsammans med föreningen Trivas hälsar välkomna till årets upplaga av Blås Grönt, som är den nionde i ordningen.

Logotyp Blås grönt

Blås Grönt är ett arrangemang med syfte att lyfta fram och belöna ungdomar som väljer att avstå från alkohol under festivalhelgen och som då har chans att vinna fina priser som generösa sponsorer på orten bidragit med.

Prisbordet

Prisbordet är en snackis och vi får alltid många frågor om vad det innehåller. I år har våra sponsorer slagit rekord i generositet och du hittar bland annat körkort för bil, AM-kort, skoterkort för dig och en kompis, dator, cyklar, skönhetsprodukter, ljusramper och mängder med eftertraktade bilprylar, säger Tomas Nord, demokratisamordnare i Älvdalens kommun.

För att delta i Blås Grönt ska du vara mellan 13 och 20 år. Du ska blåsa grönt i en alkoholmätare två gånger under fredag kväll och två gånger under lördag kväll. Samt på söndag vid prisutdelningen.

Blås grönt vid Tingshustrappen under dessa tider:

  • fredag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • lördag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • söndag klockan 11.00 om du får ta emot ett pris

Prisutdelning

Prisutdelning för Blås Grönt sker på söndag 14 augusti klockan 11.00 vid Tingshustrappen.

Senast uppdaterad: 12 augusti 2022