Musik- och motorfestivalen rullar i gång igen och väntar tusentals besökare till centrala Älvdalen vecka 32

Publicerad: 10 augusti 2022

Det har nu börjat mullra mellan bergen i Älvdalen och festivalstämningen stiger. I morgon, torsdag 11 augusti är det dags. Då inviger arrangörerna Musik- och motorfestivalen igen, efter två års uppehåll under pandemin.

Mopedcruising och folkvimmel på Dalgatan under Musik- och motorfestivalen.

Mopedcruising och folkvimmel på Dalgatan i Älvdalen under Musik- och motorfestivalen.

Nu är det på riktigt! Musik- och motorfestival enligt gammal tradition. Organiserat och välplanerat för att vi intresserade ska få njuta av nostalgi i form av äldre fordon, mopeder med mera av alla slag och naturligtvis skön musik och god mat. Väderprognoserna pekar i rätt riktning, det fina vädret verkar hålla i sig. Då blir det folkfest som vi längtat till efter några plågsamma år av coronapandemi. Så bara ut och njut av vad som bjuds. Kan inte bli så mycket bättre. Vi ses på invigningen på torsdag, säger Kjell Tenn, kommunalråd i Älvdalens kommun.

Festivalprogram

Årets program bjuder på många bekanta favoriter men även några nya inslag. Under Musik- och motorfestivalen finns det något att göra, se och lyssna på för de flesta smaker. Festivalen som lockar tusentals besökare till centrala Älvdalen pågår vecka 32 under torsdag till söndag 11 till 14 augusti.

Folkvimmel, bilköer och feststämning

Förutom massor av musik, skratt och motormuller kan det stundtals bli långa bilköer och begränsad framkomlighet i de centrala delarna av Älvdalen på riksväg 70. Det är just det som är en stor del av festivalen, att träffa människor från när och fjärran och att titta på 1000-tals unika bilar, mopeder och andra fordon.

Blås grönt och vinn fina priser

Det är Håkan Tomth och Anna Enblom, fritidsledare i Älvdalens kommun, som tillsammans med föreningen Trivas hälsar välkomna till årets upplaga av Blås Grönt, som är den nionde i ordningen. Blås Grönt är ett arrangemang med syfte att lyfta fram och belöna ungdomar som väljer att avstå från alkohol under festivalhelgen och som då har chans att vinna fina priser som de generösa sponsorerna på orten bidragit med.

Prisbordet är en snackis och vi får alltid många frågor om vad det innehåller. I år har våra sponsorer slagit rekord i generositet och du hittar bland annat körkort för bil, AM-kort, skoterkort för dig och en kompis, dator, cyklar, skönhetsprodukter, ljusramper och mängder med eftertraktade bilprylar, säger Tomas Nord, demokratisamordnare i Älvdalens kommun.

För att delta i Blås Grönt ska du vara mellan 13 och 20 år. Du ska blåsa grönt i en alkoholmätare två gånger under fredag kväll och två gånger under lördag kväll. Samt på söndag vid prisutdelningen.

Blås grönt vid Tingshustrappen under dessa tider:

  • fredag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • lördag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • söndag klockan 11.00 om du får ta emot ett pris

Prisutdelning för Blås Grönt sker på söndag 14 augusti klockan 11.00 vid Tingshustrappen.

Kommunhusets öppettider och parkering

Kommunhuset och kontaktcenter har öppet som vanligt under veckan. Däremot är parkeringsplatsen på Per Mats torg och parkeringen bakom Tingshuset avstängd för all ordinarie parkering. Det till förmån för tivolit och alla festivalbesökare som lånar platsen tillfälligt. Vi hänvisar i stället till andra parkeringsplatser.

Vi hälsar alla nya och gamla besökare varmt välkomna till Älvdalen!

Senast uppdaterad: 10 augusti 2022