Nytt avtal för Porfyr- och Hagströmmuseet

Det blir företaget Rockdale natur och kulturupplevelser som får fortsatt förtroende att driva Porfyr- och Hagströmmuseet. Ett sexårigt avtal är påskrivet och bland annat väntar utökade öppettider.

En man och en dräktklädd kvinna har tagit emot kulturpris i form av diplom och blommor. Utdelningen skedde den 6 juni i vackert sommarväder på en gräsmatta. Publik och några spelmän syns också på bilden.

Marit Norin och Torbjörn Zakrisson, som fick kommunens kulturpris 2018, får nu fortsätta att driva Porfyr- och Hagströmmuseet.

Bakom företagsnamnet Rockdale natur- och kulturupplevelser står Marit Norin och Torbjörn Zakrisson, en duo som har jobbat tillsammans under många år. Porfyr- och Hagströmmuseet har de med framgång drivit sedan juni 2015. Torbjörn och Marit var lättade när det positiva beskedet om förlängning nådde dem.

Vi är glada och förväntansfulla. Vi ser fram emot spännande år och vi har en hel del planer, säger Torbjörn Zakrisson. Precis som för så många andra har pandemin såklart varit en stor utmaning för oss, men nu hoppas vi på lättnader framöver.

En förändring i det nya avtalet är utökade öppettider. Det har visat sig att även september är en månad då många besökare rör sig i vårt område. Museet kommer därför att ha generösa öppettider hela september och ett par dagar in i oktober. Marit och Torbjörn avslöjar att de har spännande planer för de kommande sex åren.

Vi har flera jubileer kopplade till museet de närmsta åren som vi självfallet ska uppmärksamma. Det ena är det här året, 2022, då Nya Porfyrverket fyller 125 år. Det andra är 2025 då det är 100 år sedan Albin Hagström startade sin verksamhet. Ett 100-årsjubileum som vi inte tänker låta gå någon förbi, fortsätter Marit Norin.

Porfyrmuseet kan också stoltsera med att vara ett av nio kulturhistoriska besöksmål med hög kvalitet som ingår i Kulturresan Dalarna Länk till annan webbplats., en rundresa med nedslag på platser som avslöjar spännande delar av Sveriges historia. Ett så kallat kulturpass tas med på resan och på varje besöksmål får besökaren en stämpel i passet och erhåller samtidigt förmånliga erbjudanden.

Marit och Tobbe betonar vikten av ett flerårigt avtal. För att även fortsättningsvis kunna hålla en god kvalitet på verksamheten är långsiktighet en förutsättning.

Museet har funnits i våra hjärtan sedan början av 1990-talet och vi känner oss hedrade att vi fått fortsatt förtroende att driva och utveckla museet, avslutar Torbjörn.

Senast uppdaterad: 13 januari 2022