Segrarna i Pulsslaget 2.0

Nu är tävlingen avgjord. Laget RS NoGiveUp med deltagare från Rots skola tog hem segern i den tio veckor långa utmaningen.

Två kvinnor och en man står ute på en skolgård i skymningen. De håller i priser som de har fått efter att ha deltagit i och vunnit en friskvårdstävling.

Laget RS NoGiveUp med deltagare från Rots skola hade den största sänkningen totalt över dessa tio veckor. Från vänster Petra Aho, Johan Andersson och Susanne Mårts. På bilden saknas Camilla Mårsén.

Kommunens friskvårdssatsning har arrangerats i samarbete med Siljagruppen Arbetshälsan. Syftet med aktiviteten har varit att komma i gång med träning och därefter hålla i sin träning med målet att förbättra sin hälsa.

Vid uppstarten registrerades arbetspulsen hos deltagarna och under de tio veckor som tävlingen pågick har deltagarna gjort olika aktiviteter för att sänka sin arbetspuls och därigenom förbättra sin fysiska arbetsförmåga.

I det segrande laget ingick Susanne Mårts, Petra Aho, Johan Andersson och Camilla Mårsén. De blev glada och överraskade när de fick veta att de vunnit tävlingen.

Tävlingsandan går inte att ta miste på när de berättar hur de lagt upp strategin.

Vi har tränat individuellt men hållit ihop laget på ett bra sätt genom vår Messengergrupp, berättar Johan Andersson.

Ja, han har peppat oss andra, bland annat med bilder på sin pulsklocka för att utmana oss, säger Susanne Mårts.

Petra berättar att hon har promenerat, sprungit, simmat och ridit.

Jag har litet problem med ryggen, men de aktiviteter jag har utfört har bidragit till att min rygg blivit starkare.

Laget är överens om att Pulsslaget har hjälpt dem att komma i gång och nu hoppas de på nya utmaningar under 2022.

Joanna Karlsson och Lisa Bength från kommunens personalenhet delade ut priser till vinnarna i form av träningsredskap för fortsatt aktivitet.

Förhoppningen med den här satsningen är just att våra medarbetare ska komma i gång och sedan fortsätta med sin träning. Träning stärker både fysiskt och mentalt och vi får på så vis friskare och gladare personal, säger Joanna.

Senast uppdaterad: 15 december 2021